Medimagazin logo

Özel hastane ücretine ince ayar

Devlet hastanelerinin ardından özel hastanelere de "yıldız" sistemi geliyor.
Kaynak: SABAH
Özel hastane ücretine ince ayar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tüm özel hastanelerle sözleşmeleri yenileme kararı alırken, devlet hastaneleri gibi sınıflandırmaya gidilecek. Fark ücretlerinin değişik oranlarda ödenmesini öngören "global bütçeyle" sağlık giderlerinin aşağı çekilmesi hedefleniyor.

SÖZLEŞMELER YENİLENİYOR
Geçen yıl uygulamaya konulan global bütçeyle birlikte sağlık harcamaları da hız kesti. SGK, bugüne kadar anlaşma yaptığı tüm özel hastanelerle sözleşme yenileme kararı aldı. Sözleşmelere, "Kurum almış olduğu sağlık hizmetleri karşılığında, yapacağı tedavi bedellerinin geri ödemelerini global bütçeleme esasına göre yapabilir" ibaresini koyan SGK, özel hastanelerle bundan sonra devlet hastaneleri gibi çalışabileceği hükmünü getirdi. Tam Gün Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından üniversite hastanelerinde başlatılan bu bütçe uygulaması ile sağlık giderlerinde ciddi düşüş yaşandı.

özel
hastane
ücretine
ince
ayar
Yorum (3)
abc
Komik bir haber SGK özel sektöre diyorki, senin kestiğin faturanın önemi yok. Elimdeki para kadar sana ödeme yaparım. Sen her türlü hizmeti ver ben bütçem kadar öderim. Sözleşmeye koydular ya artık rahatlar. Özel sektörde kuzu kuzu imzalayacak sözleşmeleri. Bu habere OHSAD başkanı ne diyecek merak ediyorum.
0
Cevapla
hs
bundan sonra para yok. performans için birtaraflarını yırtan ve meslektaşlarını kıran doktorcuklara duyrulur; artık birtaraflarınızı yırtmaktan ve çevrenizdeki meslektaşlarınızı kırmaktan vazgeçin, zararın neresinden dönerseniz kardır.
0
Cevapla
M.Kanpeli
Global bütçeye global bir hareket çekme zamanı!Ya tüm hastaneler topluca SGK anlaşmasını iptal eder ( çok zor olsa da! ) ya da kuzu kuzu bu vicdansızlığa olur verir!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir