Medimagazin logo

Özel hastaneler SGK ile sözleşme imzalamayabilir

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD)'ın bugün üyelerine gönderdiği duyuru:
Özel hastaneler SGK ile sözleşme imzalamayabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Değerli Üyelerimiz;

Bilindiği gibi 2012 SGK Hizmet Satınalma Sözleşmesi, yeni hali ile 10.01.2012 tarihinde yayınlanmıştır.

Konu ile ilgili sektör toplantısı 11.01.2012 tarihinde (bugün) yapılmakta olup, yeni sözleşme tüm yönleri ile değerlendirilecektir.

Özel sağlık kuruluşlarının sözleşme imza süresi 17.01.2012 tarihinde sona erecektir.

Sektörel İstişare Toplantısının sonuç bildirgesi sitemizde ayrıca yayınlanacaktır.

İlk bakışta dahi özel sağlık kuruluşlarına yaşama şansı bırakmayan, sektör taleplerinin hemen tamamının dikkate alınmadığı bir sözleşmenin imzalanması veya imzalanmamasının yarattığı sıkıntıları, üyelerimize bilahare bildireceğiz.

Bu bildiriye kadar sözleşmeyi imzalamanızın sorumluluğunu almadığımızı, yeni oluşacak taleplerimizin Çalışma Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve SGK Başkanımız Sayın Fatih Acar'a iletileceğini ve bu taleplerin sonucunun beklenmesini tavsiye ediyoruz.

OHSAD Yönetim Kurulu

özel
hastaneler
sgk
ile
sözleşme
imzalamayabilir
Yorum (15)
ahmet
Özel hastanelerin hepsini aynı kefeye koymamakla birlikte; bu hastanelerin çoğunun sadece ticari amaçla çalışıp etik kuralları ihlal ettiklerini, sadece ishal şikayeti ile başvuran hastaya tomografi çektirdiklerini, neredeyse buldukları her hastayı diğer polikliniklerine yönlerdirdiklerine şahit olmaktayız. Ticari getirisi olmayacak tüm hastaları üniversite ya da bakanlık hastanelerine gönderdiklerine şahit olduk ve hala olmaktayız. Benim kliniğime özel hastanelere uğramamış sıfır hasta gelmesi artık mucize gibi. Maliyet analizini çok iyi yaptıkları için debil ya da tedavisi pahalıya malolup kendilerine zarar ettirecek hastaları ya da çoğu zaman olduğu gibi tanı veya tedaviyi yapamadıkları için hemen hastaları bizlere yönlendirmek çabasında oldukları için mümkünse SGK bunlarla anlaşma yapmasın.
0
Cevapla
Devrim Yuksel
Ozel hasraneler karlarini devletle paylasmamak icin sozlesme imzalamiyor veya diretiyor. Digger taraftan calisan doktorlarin haklarini da kendi lehlerine vermiyorlar. Tum doktorlar da kendi haklari icin ozel hastanelerle olan sozlesmesini uzatmayabilir mi acaba.
0
Cevapla
postenflamatuar
Kısa vadeli möümkün değil ama orta ve uzun vadede özel hastanelerin %99 unun batması için uygun şartlar oluşur inşallah. Hükümetlerin bunlardan "aleni olarak" yaka silkecek hale gelmesi (Bütçe açığı nedeniyle) 5-10 yıl içinde gerçekleşecektir. Hepsinin top atması (iflas etmesi) ve bellerini bir daha doğrultamaması dileği ile.
0
Cevapla
kerim nal
Özel sektörün tamamı kötü değil.İçlerinde dürüst hastaneler de var.ve Kurunun yanında yaş ta yanacak.Çünkü son çıkacak yönetmelik batmaya eş değer.Sağlıkta harcamanın tamamının özel sektöre yüklenmeside yanlış.Harcama kalemleri bunu açık ve net gösteriyor.Özelde çalışan bir hekim devlettekinin en az iki katı performans sergiliyor.Ve ciddi açık kapatıyor.AKp hükümeti özel sektörün performansı üzerinden fazladan 6-7 puan aldı.Şimdi ayaklarına sıkıyorlar bence.Batsın bencede .Çünkü bu ülke verdiğinden çok daha fazlasını sağlık muamelesi isteyen bir durumda.Herkes cebimden para çıkmasın ama beklemiyeyim hemen muayene olayım beni kapıda karşılasınlar tek kişilik odada yatayım,hapşırınca doktor gelsin havasında.15 tl veriyor suit daire istiyor.Bunun artık mümkün olmadığını herkes görecek.Bence batsınlar böylece tartışma kökünden çözülmüş olur.
0
Cevapla
mali
Postenflamatuar rumuzlu kişi,özel hastanelerde çalışan binlerce insan var,baktıkları aileleri var...Yazarken biraz dikkatli yazmak lazım...Özelde çalışmıyorsun belli oldu ama bu kadar kin gütme,bir gün işin özellere de düşer,hocalara da düşer,pişman olursun...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir