Medimagazin logo

Özgür Yazıyurt, Pfizer Temel Sağlık İtalya Genel Müdürü oldu

Pfizer Türkiye ailesine 15 yıl önce katılan ve Pfizer İtalya Temel Sağlık İş Birimi Lideri olarak görev yapmakta olan Özgür Yazıyurt, yeni görevinde Pfizer İtalya, İspanya ve Yunanistan Temel Sağlık portföyünün finansal ve operasyonel performansına liderlik edecek. Bu rolde İspanya ve Yunanistan Temel Sağlık Genel Müdürleri de ona bağlı olarak çalışacak.
Özgür Yazıyurt, Pfizer Temel Sağlık İtalya Genel Müdürü oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Özgür Yazıyurt, Pfizer Türkiye ailesine 2004 yılında katıldı ve ilk olarak finans departmanında çalışmaya başladı. Sonrasında iş geliştirme, solunum ve üroloji terapötik alanlarında satış ve pazarlama, kurumsal eğitim ve gelişim alanlarında görev yaptı. Özgür Yazıyurt 2013'te Pfizer Gelişen Pazarlar EURIT (Avrupa, Rusya, Hindistan, Türkiye) Bölgesi Ağrı ve Merkezi Sinir Sistemi Terapötik Alan Lideri olarak atandı. Sonraki yıllarda Pfizer Türkiye Global Yenilikçi Portföy (Solunum, Üroloji, Kardiyovasküler ve Nadir Hastalıklar) İş Birimi Direktörü, Avrupa Biyobenzerler Bölgesel Direktörü gibi roller üstlendi. Ardından Nadir Hastalıklar Orta ve Doğu Avrupa Lideri olarak 2017'de güçlü bir büyüme sağladı.
 
Son olarak Pfizer İtalya Temel Sağlık İş Birimi Lideri olarak görev yapmakta olan Özgür Yazıyurt, son atamayla Pfizer İtalya Temel Sağlık Genel Müdürü oldu ve sorumluluk alanına Yunanistan'ı ve İspanya'yı da ekledi. Özgür Yazıyurt bu görevinde Pfizer İtalya, İspanya ve Yunanistan Temel Sağlık portföyünün finansal ve operasyonel performansına liderlik edecek.

pfizer
özgür yazıyurt
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir