Medimagazin logo

Pfizer Türkiye’den genç bilim insanlarına tam destek

Gençleri bilim insanı olmaya teşvik etmek ve bu alandaki iyi örnekleri ödüllendirmek amacıyla Bilim Akademisi tarafından altı yıldır düzenlenen “Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları” (BAGEP) ödül programının bu yılki kazananları belli oldu. Pfizer Türkiye, tıp alanında ödüle layık görülen iki isimden biri olan Ege Üniversitesi Temel Eczacılık Bölümü Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak’a iki yıl süresince destekte bulunarak bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak
Pfizer Türkiye’den genç bilim insanlarına tam destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Bu sene altıncısı düzenlenen “Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları” (BAGEP) ödül programı akademi dünyasında büyük ilgi gördü. Genç bilim insanlarının özgeçmişi ve önerdiği projeler değerlendirilerek verilen ödül kapsamında Türkiye'den farklı bilim alanlarından kabul edilmiş 312 nitelikli başvurudan, 39'u ödüle layık görüldü ve ödüller 27 Nisan Cuma günü Bilgi Üniversitesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Hedefi genç araştırmacıları desteklemek olan ve bu sene Pfizer’in de, Türkiye’deki bilimsel araştırma ortamına katkı sunmak amacıyla desteklediği Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları ödülleri ile genç akademisyenlerin bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik edilerek iyi örneklerin ödüllendirilmesi amaçlandı.

Pfizer’den bilime tam destek
Türkiye’de insanların daha uzun ve sağlıklı yaşamaları için çalışmanın yanı sıra bilimi ve bilim insanlarını da desteklemeyi önceliklendiren Pfizer Türkiye, 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren köklü bir sivil toplum kuruluşu Bilim Akademisi’nin Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’na bu yıl destek oldu. Program kapsamında Pfizer Türkiye, tıp alanında ödüle layık görülen iki isimden biri olan Ege Üniversitesi Temel Eczacılık Bölümü Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak’a iki yıl süresince destekte bulunarak bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak. 

Pfizer, Türkiye'deki Ar-Ge ortamının gelişmesi için çalışmaya devam ediyor
Pfizer Medikal Direktörü Dr. Dilara Balkan, Bilim Akademisi’nin Genç Bilim İnsanları Ödül Programı hakkında şunları söyledi: “Pfizer Türkiye olarak, yıllardır akademik ve bilimsel işbirlikleri yaparak bilim insanlarının eğitimlerini ve Türkiye’de sağlık alanında daha çok klinik araştırma yapılmasını destekliyoruz. Bu kapsamda üniversiteler ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile 2000 yılından bu yana, 3.000’e yakın araştırmacıya eğitim verilmesini sağladık. Ayrıca halihazırda Pfizer’in tüm dünyada ilaç geliştirmek için yaptığı çeşitli faz çalışmalarından 27’sini Türkiye’de de yürütmekteyiz. Pfizer, Türkiye’de bulunan değerli akademisyenleri her zaman desteklemeyi amaç edinmiştir ve bu doğrultuda köklü bir sivil toplum kuruluşu olan Bilim Akademisi’nin ülkemizin bilim ortamına katkı sunacağına inanıyor ve bu çabalarında kendilerini destekliyoruz.”
 

pfizer
dilara balkan
bagep
petek ballar kirmizibayrak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir