Medimagazin logo

Rehabilitasyon merkezine yabancı fizyoterapist getirdi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hizmet veren Hamide Ana Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışmaya başlayan Gürcistanlı fizyoterapistler engelli çocukları tedavi ederken dil sorununu da tercümanla çözüyorlar.
Rehabilitasyon merkezine yabancı fizyoterapist getirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rehabilitasyon merkezi kurucusu Burhan Torun,Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Fakültesi bölümü mezunu iki fizyoterapistin kurumlarında çalışmaya başladığını söyledi.

Torun, "Yabancı fizyoterapistlerimizden Giorgi Changelia fizik doktoru ve aynı zamanda milli sporcu. Milli Takımlar Federasyonunda fizyoterapist olarak görev yaptı.Tekvandoda 2 kez Avrupa şampiyonluğu, bir kez de dünya ikinciliği var. Giorgi Bjalava ise yine tıp fakültesi rehabilitasyon bölümü mezunu. Kurum sahibi olarak bu sporcuları Kadirli’ye getirmek için yaptığım çalışmalar sonucu 6 ay süre sonunda Bakanlıktan onayımız geldi ve fizyoterapistlerimiz çalışmaya başladı.” dedi.

Fizyoterapistlerin engelli çocukların aileleri ile iletişim kurma problemine tercüman bulundurarak çözüm bulduğunu söyleyen Torun “Gürcistanlı fizyoterapistlerimiz İngilizce konuşuyorlar. Türkçe’yi çok az biliyorlar. Bu da engelli çocukların aileleri ile iletişimde problem oluşturuyordu. Problemi çözmek için merkezimize maaşlı bir de tercüman aldık. Aileler çocukları ile ilgili merak ettikleri her konuda fizyoterapistlerimize soru sorup cevabını kolaylıkla alıyorlar.” diye konuştu.

rehabilitasyon
merkezine
yabancı
fizyoterapist
getirdi
Yorum (41)
dr. zz
Türk'ün fizyoterapisti yok mu? Yazıklar olsun. SBu durum yasal mıdır? Umarım savcılık haberi ihbar kabul eder.
0
Cevapla
fatih tas
Çok çok iyi yapmış, bence Sağlık bakanlığı da yurtdışından Fizyoterapist getirilmesinin önündeki tüm engelleri kaldırmalı.Zira ülkemizde çok ciddi bir fizyoterapist açığı var ve özellerde 5- 5,5 milyar maaşla çalışıyorlar.
0
Cevapla
tuncay
Ukemızdekı 4 gencımızden 2 sı işsızken ve 25 yenı ftr okulu acılmısken yapılana bak.Bırde bu yetmezmış gıbı getırılen ulkeye bak.Nıye dogu blogu ulkelerden gerı kalmıs ulkelerden getırılıyor gelısmıs ulkelerden saglık bılımlerının ustun oldugu bılınen ulkelerden degıl.Avrupa ve gelısmıs ulkeler gocmenlerı kapı dısarı ederken bız ne yapıyoruz.Bu işsızlıkte galıba bızde bızı yonetecek yonetıcılerı ıthal etmelıyız ama bız AB ABD KANADA İSVİÇRE GİBİ ulkelerden olmak uzere burokrat sıyasetçi ithal edelim.Onların sevyesıne ulsamak ıstemıyormuyuz o sevyedekı ınsanlar gelsın.Çozum bumu olmalı saygı deger burokratlarımız ve sıysetcılerımız.Ikıde tercuman tutarız onlara...
0
Cevapla
selim nural
türkiyedeki fizyoterapistlere ne oldu? kurudumu? kurum sahibi bayağı torpili herhalde? bizde mevcut siyasilerden bakanlardan memnun değiliz o zaman ithal siyasetçi bakan getirelim.
0
Cevapla
fzt001
birkeresinde gürcistanda eğtim almış bir terapiste rastlamıştım tek kelimeyle bilgisi 0 dı.radial sinirin neolduğunu ilk defa duyuyordu!!!!!yazık o çocuklara eminim ortopedik botun bile ne oldunu bilmiyolardır.engelli çocukların hakalrı yeniyo bence...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir