Medimagazin logo

Sağlam dişleri çeken diş hekimine 8 yıl hapis cezası

Fransa'da 100'den fazla hastasının sağlam dişlerini çekmek ve diş etlerini parçalayıp çene kemiklerini kırmakla suçlanan Hollandalı diş hekimi Jacobus van Nierop sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kaynak: BBC TÜRKÇE
Sağlam dişleri çeken diş hekimine 8 yıl hapis cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Chateau-Chinon adlı kasabada muayenehanesi bulunan 51 yaşındaki Nierop, yerel basında "Korkunç Dişçi" olarak tanımlanıyordu.
Meslekten men edilen Nierop, ayrıca 10.500 euro para cezasına çarptırıldı. Nierop ilk şikayetlerden sonra Kanada'ya kaçmış ve 2014'te Fransa'ya iade edilmişti. Nevers kasabasında görülen davada, Nierop'un bazı hastalarının çene kemiklerinin kırıldığı ve ağızlarında geçmeyen apseler oluştuğu belirtildi.

Hastalarına "sadistçe" davranmakla suçlanan Van Nierop, 120 kişinin şikayeti üzerine Haziran 2013'te gözaltına alındı.
Ancak Nierop aynı yıl Aralık'taki duruşmasınden önce ülkeyi terk etti. Fransa Hükümeti'nin hakkında uluslararası yakalama emri çıkarttığı diş hekimi Kanada'nın New Brunswick eyaletine bağlı küçük bir kasabada yakalandı.

BBC Paris muhabiri Hugh Schofield, Nierop'un birçok kişinin "kabusu" olduğunu söylüyor. Muhabirimiz, kasaba halkının başlangıçta çalışkan, güleryüzlü, büyük bir köpeği olan ve puro içen Nierop'u çok sevdiğini, ancak sonra havanın değiştiğini söylüyor.

jacobus van nierop
diş hekimi
sağlam diş
Yorum (1)
osman yokus
Kısasa kısas, adamın çek canlı canlı dişlerini böğürt bakalım bi daha kimse kimsenin dişini çekermi; ama hapse atsan dinlenir, yo bilim adamı edasıyla kitap yazar para cezası kessen zaten bunları yaapan epey hırsızlıktanda para depolamıştır zengindir, yani dişine dokunmaz.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir