Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Demircan: Personel yoktu, ameliyathaneyi kendim temizledim

Bakan Demircan, doktorluğu döneminde hastanelerde çalıştığını, bir sonraki ameliyat için ameliyathaneyi kendi elleriyle temizlemek durumunda kaldığını anlatırken, "Personel yok, imkanlar kısıtlı, yeni ameliyattan çıkmış hastamızı 8-10 kişilik koğuşlarda yatırmak zorunda kalıyorduk. Yoğun bakım yoktu. Aciller üst üstte, mekan yok. Hastalar gelmiş oturacak ve yatacak yer yok. Şimdi neyi konuşuyoruz, 5 yıldızlı hastaneleri konuşuyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Demircan: Personel yoktu, ameliyathaneyi kendim temizledim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, partisinin Samsun Çarşamba İlçe Başkanlığının 6ncı kongresine katıldı. Kongrede açıklamalarda bulunan Bakan Demircan, Şanlıurfada özel bir hastanenin yeni doğan servisine giren fare ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntüler hakkında soruşturma açıldığını söyledi.
Detaya Git
Tekrar Oynat
 
"KKKA'YA KARŞI AŞIDA İLK AŞI PATENTİ ALDIK"
 
Kenelerden insanlara bulaşan öldürücü KKKA hastalığı ile ilgili aşı çalışmalarında ilk patenti Türkiyenin aldığını söyleyen Bakan Ahmet Demircan, şöyle konuştu:
 
"KKKA hastalığı, bu konuda dünyadaki aşı çalışmalarında ilk patenti biz aldık. İstanbulda dün sağlık üniversitelerinden birisinde toplantımız vardı. Orda aşıyı başaran arkadaşlarımızla görüştük ve konuştuk. Patent alındı. Dünya bizim 2-3 yıl arkamızda, bazı ülkeler de uğraşıyorlar üretmek için. Ne ihtiyaçları olduğunu sorduk kendilerine, onların ihtiyaçlarını bürokratik engellerle kaybetmemek için sivil toplumdaki hayırsever vatandaşları harekete geçirmek için karar aldık. Türkiyenin en büyük sıkıntılarından birisi de ağır işleyen bürokrasidir. Birisi görüş bildirecek, bakanlık onay verecek diyene kadar bir bakarsınız patentini aldığınız aşıyı başkaları üretime başlamış. Bunun önüne geçmek için biz daha esnek yöntemlerden birisi olan hayırsever vatandaşlarımızın önüne bu konuyu getiriyoruz ve getireceğiz. Bu bizi gururlandırıyo."
 
YERLİ AŞI ÜRETİMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK
 
Yerli aşı üretimi ile ilgili de çalışmalar başlattıklarını söyleyen Bakan Demircan, Bunun yanına Türkiyedeki virüs aşıları, halkımıza uyguladığımız aşıların yerli üretimi ile ilgili çalışmayı da başlattık. Madem ki bizim laboratuarımız aşı üretebilecek noktaya geldi, bilim adamlarımız hemen gerekli aşıyı geliştirelim, devam edelim. Plazma, biz plazma ve ürünlerini dışarıdan alıyoruz. Başkalarının verdiği kanlardan plazma ürününü satın alıyoruz. Biz 80 milyonluk ülkeyiz. İnsan plazmasından kendi fabrikalarımızda plazma ürünlerini üretelim dedik. Onunda ihalesi yapıldı, onayı çıktı. Türkiye bu alanlarda da kendi ilacını üretebilir hale gelmek zorunda, ciddi ilerlemeler kazanıyor diye konuştu.
 
AMELİYETHANE TEMİZLEDİM
 
Bakan Demircan, doktorluğu döneminde hastanelerde çalıştığını, bir sonraki ameliyat için ameliyathaneyi kendi elleriyle temizlemek durumunda kaldığını anlatırken, "Personel yok, imkanlar kısıtlı, yeni ameliyattan çıkmış hastamızı 8-10 kişilik koğuşlarda yatırmak zorunda kalıyorduk. Yoğun bakım yoktu. Aciller üst üstte, mekan yok. Hastalar gelmiş oturacak ve yatacak yer yok. Şimdi neyi konuşuyoruz, 5 yıldızlı hastaneleri konuşuyoruz" dedi.
 
Türkiye'de siyasetin sorunlarından birinin de muhaletef sorunu olduğuna dikkat çeken Bakan Demircan, "Yerli, milli muhalefet yapmayan bir ana muhalefet ile karşı karşıyayız. Ülkesini dışarıya şikayet edebilen muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Demokrasilerde muhalefet gereklidir, iktidar her rejimde vardır. Ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Ama ne yazık ki Türkiye'de vurgulayan demokraside zihniyet kayması vardır ki, biz anamuhalefetin yerli ve milli olmadığına şahit oluyoruz diye konuştu.
 
Bakan Ahmet Demircan, konuşmasının ardından kongreden ayrıldı.

sağlık bakanı
ahmet demircan
Yorum (4)
Frankie Bellevan
Konuştuğumuz ve Konuşacağımız Sadece 5 Yıldızlı Otel Konforundaki Hastanelerse Ayvayı yine Yemişiz Demektir.. Sayın Bakanımız Personel eksikliğinden Genel Cerrahlık Döneminde Ameliyathane temizlemiş olabilir .. Şimdi bu Açıklamalar Ne Anlam ifade eder ? Açık ve Net Söyleyeyim : Bunları Hemen Hepimiz yaptık.. Gerektiğinde Kovaya Kömür , Odun koyarak Soba da yaktık , Tuvalet de Temizledik.. Cebimizdeki 3-5 Kuruşu Hastalarımızla Paylaştığımız oldu. Hatta Cebimizde 5 kuruş kalmadı , Çevremizdeki Çalışan Arkadaşlarımızdan Borç istemek Zorunda Kaldık... Hastalarımızın İlaçlarını Eczanelere Borçlanarak Rica Minnet Karşıladığımız oldu. Bunları Hemşire Kardeşlerimiz de , Sağlık Memuru Kardeşlerimiz de Yaptılar.. Hepimiz Yaptık.. Sağlık Çalışanı Herkes Yaptı.. Ama Karşılığı Ne Oldu ??? 15 Temmuz Gibi Bunların ve Daha Nice Şeylerin de Şahidiyiz.. Geçmişte Fiziki Şartlar Kötüydü belki ama Kendi Hesabıma Şimdiki kadar Hiçbir zaman Umutsuzluk yaşamamıştım.. Fiziki Şartların bir Şekilde Düzeleceğine İnanıyordum ama Özlük Haklarımız'da Yapılacak İyileştirmeler ve Saygınlıklarımızı kaybetmemek Bizler için En Önemli olan unsurlardı.. Daha da Beter olduk.. Daha da Kötüye Gittik.. İnsan Gibi Emekli olmak , İnsan gibi Geçinebilmek , Yaşayabilmek Umutlarımız vardı.. Ben de Hiçbiri Kalmadı.. Artık Hükümetten , Bakanlığımızdan Hiçbir Beklentim yok , Kalmadı.. Gerçek Anlamda : Tüketildik , Kullanıldık , Atıldık ve Üzerimize Sifon Çekildi... . Sağlık Çalışanlarının da İnsan Oldukları Hiçbir Dönemde bu kadar Unutulmamıştı.. En Azından Sendikaların Böylesi Sessizliğe Büründüğüne , Konuşmaya Çalışanların Susturulduğuna , Sağlık Çalışanlarına Pervasızca İhanetlerine , Hiçbir Dönemde Bu kadar Şahit olmadım.. Bunları İfade etmek Zorunda kaldığım için Çok Üzgünüm Sayın Bakanım ama Benim Yaşadığım , Gördüğüm Gerçeklik de Bu.. Sizin de işiniz Çok Zor , Bizlerin de.. Yıllardır verilen Tutulmayan Sözleri , Yeminleri Nereye Koyacağız ?
22
Cevapla
ufuk engin
Yine ucuz siyasi yorumlar..Keşke devlet adamı ve bakan sorumluluğuna yaraşır reel politik açıklamalar yapabilseydiniz..Eskiden tüp kuyrukları vardı, sigara kaçakçılığı oluyordu hatta daha eskilerde ekmek karneyle dağıtılıyordu...ee??..Ve siz de hastanede temizlik yaparken hekimler daha iyi ücretlerle çalışıp kazanabiliyordu, saygın bir meslekleri vardı mesela..itibarları kalmadı, üç kuruşa rezilce performans dayatmasıyla ve dayak tehditleriyle çalıştırıyorsunuz ,,hani ben de böyle kıyaslama yapayım dedim..ama bence tüm bunları koyalım bir tarafa eskiye göndermeler yaptığınıza göre "biz daha fazla birşey yapamayız" demenin itirafında bulunuyorsunuz aslında..Gerçekten ileri adımlar atan insanlar böyle siyasi ve geriye göndermede bulunan yorum yapmaya zaten gerek duymazlar ve kendileri değil başkaları zaten onları takdir eder..Batıyorsunuz
19
Cevapla
ahmetali duman
polisin ek göstergesi artsın diyor hemen oluyor, hakim savcını artsın diyor hen oluyor,TEOG kalksın hemen kalkıyor: Ne hikmetse sağlıkçıya gelince olmuyor. 3 yıl önce söz verdiydik dendi olmadı, söz performans sistemi adeletli şekilde olacak dendi olmadı.Bakan cerrah arkadaş dedim belki genel cerrahi girişleri artar bişeyler değişir olmadı.Ne hikmetse sağlıkta bişeyler söz verisede olmuyor. 72 yaşa kadar çalış çıkıyor niye ölene kadar eşşek gibi çalış demek.Bu bile emekli maaşımızın artmıyacağının bi göstergesi.Yıpranma olmadı.Sanki olsa herkes emekli olacak
21
Cevapla
postenflamatuar
Eskiden doktoru bıçaklamak, darp etmek, tehdit etmek yoktu. Şayet cürret eden olursa da hapiste misafir ediliyordu. Trilyonluk tazminatlar yoktu. Ama bunlar müthiş dönüşümle artık var. Devletin onayladığı bir ilaç öngörülemez ve önlenemez şekilde KC-Böbrek yetmezliği veya ölümcül deri reakasiyonlarına yol açarsa trilyonluk tazminat davası var. Tek çözüm ilacın piyasan kaldırılmasıdır. Hasta doktor beni bu konuda bilgilendirmedi deyip trilyonlara konabiliyor. Ve benzeri açılımlar yeni dönemin güzellikleri. Bu Güzellikler olunca Dr-exit tek çözüm gibi duruyor.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir