Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven: ' Hızlıca sorunları çözmeyi amaçlıyoruz'

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Güven'i ziyaret eden sağlık yöneticileri, Bakanlıktan özellikle profesyonel sağlık idarecilerinin göreve iadesini beklediklerini söyledi
Kaynak: TRT Haber
Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven: ' Hızlıca sorunları çözmeyi amaçlıyoruz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık İdarecileri Dernekler Federasyonu (SİDEF) Başkanı Ramazan Ata, çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri ve sağlık yönetimi yöneticileri Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven'i ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye’nin sağlık sorunları ve yöneneticilerinin sorunları ele alındı.

"Bakanlık olarak hızlıca sorunları çözmeyi amaçlıyoruz"

Bakan Yarımdıcısı Güven, toplantıyla ilgili şunları söyledi:

"Sağlık camiasının değerli yöneticileri ile bugün bir araya gelerek çok önemli bir konuyu masaya yatırdık. Ek gösterge 3600, gençlerimizin kadro istihdamı ve araştırmacı arkadaşlarımızın acilen göreve iadesi konularını tartıştık. Bakanlık olarka hızlıca sorunları çözmeyi amaçlıyoruz."

"Profesyonel sağlık idarecilerinin göreve iadesini bekliyoruz"

SİDEF Başkanı Ramazan Ata da, federasyon olarak çok verimli bir toplantı yaptıklarını belirtti.

"Ameliyatı doktorlar yapar. İlacı eczacı ,dişi diş hekimi çeker. Sağlık İdarecileri de hastanelerin kalbidir. Tüm damarların gelip geçtiği bir merkezdir. Hastanenin tüm damarlarını beslediği gibi eksikleri tamamlar, en verimli çalışma disiplini içerisinde, ekip ruhu İle hastanelerimizi en sorunsuz şekilde idare ederler."

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve ekonomik olarak ayakta durmak zorunda olduğunu vurgulayan Ata, "Sağlık ekonomisini en iyi bilen yüzlerce sağlık yöneticilerimiz maalesef bir süredir atıl bir şekilde araştırmacı olarak bekletilmekte" dedi.

Ata, Bakanlıktan beklentilerini de şu sözlerle ifade etti: 

"Özel sektörün büyük atılımlar yaptığı günümüzde profesyonel sağlık idareci meslektaşlarımızın hızlıca göreve iadesini sizlerden bekliyoruz. Hastaneler komplike merkezlerdir. Sağlık yöneticiliği eğitimi almadan bu hastanelerde idarecilik görevini yapmaya çalışanlar hem hastanelerde uzun sürede toparlanamayacak hatalara hem de ciddi anlamda hasta memnuniyetsizliği sağlayarak sağlık beklentilerini düşürmektedir."

saglik bakanligi bakan yardimcisi
sidef
ek gosterge
Yorum (12)
Asuman Kerkenez
Hem de Hızlıca Öyle Mi ? Çözersiniz...
27
Cevapla
Şeyma
8aydır toplanmayan TUK gibi ! ... 1yıldır eşinden ayrı bırakılan doktorlar gibi ... 1yıl uzmanlığı uzayan asistanlar gibi ....
13
Cevapla
Nilgün Yalçın
Hastaneler doktorlar ve yardımcı sağlık personeli harici kişilerin masa başında oturarak para kazandığı yerler haline dönüştü iyice. Şimdiye kadar ne yaptılar ki şimdiden sonra ne yapacaklar?
29
Cevapla
Meltem
Siz önce her şeyi hekimler için yapmayı bırakıp biraz da hemsireler için uğraş verin.
11
Cevapla
Ayşe Çalıtutan
Öncelikle görevleriniz hayırlı olsun. sorunları çözmek için bunları bilmek ve yaşamak lazım . Yaşanan en büyük sorunlardan biri affiliye hastanelerinde mağdur olan bakanlık akademisyenleri ile ilgili sorunlar.. Lütfen affiliye hastanelerin içler acısı durumuna bir el atın. sağlık bakanlığı kadrosunda çalışanlar tüm hastanenin yükünü sırtlanıp bu halka en iyi hizmeti vermeye çalışırken , farklı olan özlük hakları, farklı iki kadroda bulunan akademisyenlerin istemeden birlikte yaşamaya zorlanması, düşük maaş düşük performanla çalışan sağlık bakanlığı akademisyenlerini mağdur ediyor. Üniversite elemanı olmadığından BAP'tanda yararlanamıyor ve resmen ikinci sınıf muameleye mağruz kalıyor. Sağlık bakanlığına bağlı olmalarına rağmen sağlık bilimleri üniversitesine bağlı olmadığından kadro da verilmiyor. affiliasyondaki hekimler kadro alamadıklarından tek tek özel üniversitelere geçiyor , amacınız herkesi kaçırmaksa söylenecek pek bir söz yok. bizlerin iş huzuru ve iş barışını bozan , bizlerin enerjisini düşüren maddi ve manevi hak kaybına uğratan affiliasyon sistemine son verin aksi taktirde affiliye hastanede olduğu için hak kaybına uğramış olan binlerce çalışanın kul hakkı kolay ödeyemezsiniz sonra.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir