Medimagazin logo

Sağlık sektörüne bir büyük grup daha giriyor

Bugüne kadar 30'dan fazla alanda yatırım yapan Hüsnü Özyeğin, yeni bir alana giriyor. Özyeğin'in yeni yatırım sağlık alanında olacak.
Sağlık sektörüne bir büyük grup daha giriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HÜRRİYET'ten Jale ÖZGENTÜRK'ün yazısı

EKONOMİ muhabirliğine başladığım ilk yıllarda heyecanla izlediğim birkaç isimden biridir Hüsnü Özyeğin. İlk tanıdığımda Pamukbank Genel Müdürü’ydü. Daha sonra “yöneticilikten patronluğa geçenler” dizilerimizin ana kahramanlarından biri ve en başarılısıydı. Banka sahibi oldu, kurduğu Finansbank’ı Yunanlara rekor fiyatla sattı. 

Bugün Türkiye’nin en zenginlerinden. Girişimcilik konusunda bir “guru”.  Bu nostaljik girişin nedeni de Özyeğin’den yeni fısıltılar. Özyeğin’in bugün farklı sektörlerde 30’a yakın şirketi var. Yeni girdiği alanlardan biri de sağlık.

‘SAĞLIKLI’ ADIMLAR

Özyeğin, kalp ve kanser alanlarında haklı bir ünü bulunan Florance Nightingale Sağlık Grubu’nun yüzde 50 ortağı. Grubun yöneticileri geçen günlerde dünyada özellikle kalp alanında ünü bilinen Cleveland’la görüştü. Türkiye’de ofisi bulunan ünlü klinik, Londra’ya hastane kurma çalışmaları nedeniyle henüz Türkiye’ye böyle bir yatırımın stratejisini belirlememiş. Yani Florance Nightingale ile böyle bir işbirliği henüz netleşmemiş. Ancak bu görüşme, grubun sağlıkta önemli adımlar atacağının sinyali.

 

Ünlü bankacı sağlık sektörüne girdi

 

 

 

ozyegin
husnu ozyegin.
florance nightingale
cleveland
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir