Medimagazin logo

Sağlıkçılardan YÖK'e döner sermaye başvurusu

Türk Sağlık-Sen, sağlıkçıların 200 TL'ye kadar ek döner sermaye gelirine kavuşabilmeleri için YÖK'e başvurdu.
Sağlıkçılardan YÖK'e döner sermaye başvurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başvuruda, Danıştayın üniversite hastanesi çalışanlarının mesai saatleri dışında acil servis gibi riskli birimlere verdikleri hizmet sürelerinin döner sermaye ödemelerin riskli birimler katsayısından ödenmesine hükmettiği hatırlatılarak bu konuda üniversitelere bir tebligat yapılması istendi.

AA muhabirine açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2547 Sayılı Kanun'un "Döner Sermaye" başlıklı 58'inci maddesinde, işin ve hizmetin özelliği dikkate alınarak yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, enfeksiyon, özel bakım gerektiren ruh sağlığı, organ ve doku nakli, acil servis ve benzeri sağlık hizmetlerinde çalışan personel için yüzde 200'ü geçmeyecek şekilde aylık ek ödeme yapılacağı hükmüne yer verildiğini hatırlattı.

Ayrıca, İzmir 4. İdare Mahkemesinin özellik arz eden birimler arasında yer alan acil servise hizmet veren bir çalışanın davasının kabulüne karar verdiğini ifade eden Kahveci, davalının idarece temyiz edilen kararını, Danıştay 8. Dairesinin onadığını dile getirdi.

Kahveci, şunları kaydetti:

"Danıştay, üniversite hastanesi çalışanlarının mesai saatleri dışında acil servis gibi riskli birimlere verdikleri hizmet sürelerinin döner sermaye ödemelerin riskli birimler katsayısından ödenmesine hükmetmişti. Sağlıkçıların 200 TL'ye kadar ek döner sermaye gelirine kavuşabilecekleri bu kararın, tüm üniversite hastanelerinde uygulanması için YÖK'e başvurduk. YÖK'ün mevzuat hükmü ve Danıştay kararı doğrultusunda, üniversite hastanelerinde özellik arz eden birimlere hizmet veren personellerin, özellikli birimler için öngörülen oranlardan faydalandırılmaları amacıyla bir tebliğ hazırlamasını ve rektörlüklerin mevzuat hükümleri çerçevesinde işlem yapmasının sağlanmasını istedik."

sağlıkçılardan
yök'e
döner
sermaye
başvurusu
Yorum (3)
Mahmut
SB dışında çalışan 5000 civarında sağlık çalışanı döner, performans veya ek ödeme almadan çalışmaktadır. Bunların üçte biri hekimdir. 10 yıldır bakanlık bizi duymadı, görmedi, görmezden gelmeyi tercih etti, şimdi sıra YÖK'te galiba.
0
Cevapla
HAKAN
Suyun başına yakın duranlar kaplarını daha çok dolduruyor ki çeşitli bakanlıklara dağılmış sağlık çalışanlarının ceplerine bugüne dek 1 kuruş girmiş değildir. BAkan yıllardır bakıyor ama görmüyor, görmezden geliyor. Önce bu haksızlık giderilmeli..
0
Cevapla
mmm
konu ile ilgili olarak SB ve YÖK e ayrı basvurularım oldu 6,aydır iki kurumdan da cevap alınamamakta.yapılacak tek şey var riskli birim değerlendirme kurumu topla ve hangi birimlerin riskli birim olması gerektiğini tek tek değerlendirsinler ve insanları mahkeme mahkeme gezmekten ve hak mahrumiyetinden kurtarsınlar.....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir