Medimagazin logo

Sağlıkta şiddet bu kez istifa getirdi

3 yaşındaki çocuğunu muayene için Sapanca Devlet Hastanesi'ne getirdi. Dr. Banu Turhan tahta çubuğu çocuğun dilinin üzerine koyup boğazına bakmak istedi. Çocuk öğürünce annesi S.A. kadın doktoru saçından sürükledi. Doktor istifa etti
Sağlıkta şiddet bu kez istifa getirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sapanca'da S.A. rahatsızlanan kızını bir yakını olan kadın ile birlikte hastanenin acil servisine getirdi. Dr. Fatma Banu Turhan çocuğu muayene ederken tahta çubuğu dilini üzerine koyarak boğazına baktı. İddiaya göre bu sırada çocuk öğürünce annesi S.A. tepki göstererek doktora saldırdı. Doktoru tartaklayıp, saçından çeken S.A. daha sonra çocuğunu alarak hastaneden ayrıldı. Dr. Fatma Banu Turhan, S.A. hakkında şikayetçi oldu. İfadesi alınan S.A. serbest bırakıldı. Dr. Fatma Banu Turhan yaşanan olayın ardından istifa etti.

 

 

 

 

Sapanca Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli bir araya gelerek yaşanan olaya tepki gösterdi. Hastanede görevli Genel Cerrah Dr. Sıddık Kaya yaptığı basın açıklamasında, "Önceki gece saat 01.00-02.00 sırasında Dr. Fatma Banu Turhan'a acil klinikte iki bayan tarafından şiddet uygulanmış, doktor bayanı saçlarından sürükleyerek darp etmişlerdir. Bilmenizi istediğim bir şey var, bu doktor hanım dün acil polikliniğinde 300 hastaya bakmış. Ben yetkilisi olsam bugün bu hastaneyi kapatırım. Tüm iyi niyeti ve çabasıyla hastasını muayene etmeye çalışan doktor hanıma yapılan bu muamele kabul edilemez. Maalesef doktor hanım bu üzücü olay karşısında sabah devlet memurluğundan istifa etme kararı almıştır, aramızdan ayrılmıştır. Evlatlarınız olan sağlık çalışanlarına tüm halkımızdan destek bekliyoruz" dedi.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam, ise açıklamasında bu olayı yapan kişinin bir gurbetçi olmasının kendilerini şaşkına çevirdiğini belirterek, "Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Doktorumuzun genel durumunun iyi olması teselli kaynağımız olmuştur. Ancak vatandaşlarımıza fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini bekliyoruz" dedi.

sağlıkta şiddet
istifa
sakarya
fatma banu turhan
Yorum (14)
big gaitacı
O saldırganlar acaba almanya'da bunu yapabilirler miydi? Türkiyede ise artık bu tamamen normal oldu. Ben hergün poliklinikte dayak yeme korkusu ile çalışıyorum. Artık siyasilerden umidi kestim. Yaşım 43, artık başka iş de yapamam. Sadece ekmek parası için mecburen calışmaya devam ediyorum. Doktor hanımı tebrik ederim. Gerçekten onurlu bir davranış sergilemiş.
0
Cevapla
Uzm Dr.
Sağlıkta şiddet yasası bir KHK' ye bakar. İnsanlar da mum gibi olur. Şiddet yanlısı mahlukatlar ve onların bu yaptıklarına seyirci kalan, gerekli cezaları vermeyen yetkililer çok ah alıp, kul hakkına giriyorsunuz. Hem bizi meslekten soğutuyorsunuz, hem gerçekten saygılı hastalara karşı bile çok mesafeli ve defansif davranmamıza neden oluyorsunuz. LYS de aklı başında puan alan kimseye doktorluğu tavsiye etmiyorum. O kadar emek, fedakarlık, yorgunluk, uykusuzluğun karşısında alacağınız şey yoksulluk sınırında bir maaş ( 2017 yoksulluk sınırı 4,913 Tl) ve emekli olmanızı engellemek için verilen sadaka gibi bir emeklilik maaşı. Meslek garantisi var diye bu işkence cekilmez. Mutlaka mahlukatlarla uğraşayım başka türlü olmaz diyenler için veterinerlik daha mantıntıklı.
15
Cevapla
m. murat
Büyük olasılıkla sadece bu olay nedeniyle istifa etmemiştir. Bu olay bardağı taşıran son damla olmuştu. Daha önce buna benzer şeylerle ve tabi ağır iş yükü de etkili olmuş bu radikal karara. Doktor hanımın bu onurlu kararından ötürü tebrik ediyorum. Sağlıkta şiddetten yakınan ve maruz kalmış hekimler umarım bundan ders alır.
15
Cevapla
Tarık
Rezalet...Acil servisde doktor hanımı sürüklerken personel veya vatandaş, müdahele etmemiş mi bir Allah'ın kulu...Gerçek suçlu bu saldıran vahşilere en ağır cezaları vermeyen yetkililer, eminim elini kolunu sallaya sallaya gitmiştir bu insan müsfeddeleri...
16
Cevapla
Göz Uzmanı
Hiç şaşırtıcı bir haber değil. Biz de bebeklerin göz muayenesi sırasında benzer sorunları yaşıyoruz. Sebepse bebeğin ağlaması? Öncesinde yaptığımız o kadar açıklamaya ve bilgilendirmeye rağmen işitmediğimiz laf kalmıyor. Hatta muayeneyi yarıda kesip bebeğini alanlar oluyor. Bazen aileyi muayene odası dışına alıyoruz, kapıyı yumruklayanlar oluyor. İşimiz zor, bu kadar baskı altında o bebeklerin retinalarını taramaya çalışıyoruz ve bize yönelik hiçbir düzenleme yok. Beyaz kod var ama onların gelmesi en az 5- 10 dakikayı buluyor. Ayrıca beyaz kod gelince tutanak, karakol vs. nedeniyle işlerimiz yarıda kesiliyor ve olayın hemen akabinde mesai içinde bu prosedürlerle uğraşmamız gerektiği için bekleyen diğer hastalarımızı ve yükümlülüğümüzü düşünerek, ne yazık ki çoğu tacizi ve sözlü saldırıyı duymamazlıktan, görmemezlikten geliyoruz. Yeni bakanımız inşallah bu sorunlarımıza bir çözüm bulur.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir