Medimagazin logo

Sanofi Türkiye, yerli üretimi artıracak

İlaç şirketleri 26 Haziran'ı beklerken sektörün büyük oyuncularından Sanofi de yeni bir yatırımı daha hayata geçirmek için kolları sıvadı. Hedef, yerli üretim Sanofi ilaçlarının değerini % 45'ten 65'e çıkarmak
Kaynak: SABAH - METİN CAN
Sanofi Türkiye, yerli üretimi artıracak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'ninen büyük ilaç fabrikası yatırımını 2009'da Lüleburgaz'da yapan Sanofi Türkiye, dev bir yatırımı daha hayata geçirmek için kolları sıvadı. Hedef, piyasadaki yerli üretim Sanofi ilaçlarının değerini yüzde 45'ten 65'e çıkarmak. Şirketin kararında Türkiye'nin biyoteknolojik yerli ilaç üretimini teşvik etmek amacıyla başlattığı "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın yanı sıra sağlık reformların etkili olduğu ifade edildi. Sanofi Türkiye CEO'su Fabrizio Guidi, Türkiye'nin Sanofi'nin en önemli pazarlarından biri olduğuna dikkat çekti. Fransız şirket, şu anda 41 ülkedeki 100'den fazla üretim tesisiyle 170 ülkeye ilaç satıyor. Lüleburgaz'dan ise 46 ülkeye ihracat yapılıyor.

365 MİLYON KUTU

Guidi, Türkiye'de piyasaya sürdükleri ürünlerin yüzde 82'sinin, değer olarak da yüzde 45'inin Lüleburgaz'da üretildiği bilgisini verdi. Guidi'nin "Türkiye'nin en büyük ilaç fabrikası" olarak nitelendirdiği tesisin yıllık üretim kapasitesi ise 365 milyon kutu. Ayrıca tesiste farklı firmalar için jenerik ilaç üretimi de gerçekleştiriliyor. Guidi "Eczanedeki her 6 kutu ilaçtan 1'ini tek başına Sanofi üretiyor" sözleriyle pazardaki etkinliklerini açıkladı. Dünyada 5'inci, Türkiye'de 2'nci büyük ilaç firması olduklarını söyleyen Guidi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanofi Lüleburgaz üretim tesisleri Türkiye'nin 6'ncı büyük ilaç ihracatçısı konumunda. Geçen yıl bu tesislerden 90 milyon TL değerinde, 32 milyon kutu ilaç ihraç edildi. Kalite standartları ve onaylar açısından ilaç ihracatının en zor olduğu ülke olan Japonya'nın şart koştuğu PMDA ve PCA onaylarını alan Türkiye'nin ilk ilaç şirketi konumundayız. Ayrıca, Türkiye'nin 20 ülkeden GMP onaylı tek üretim tesisiyiz."

İNSÜLİN ÜRETECEK

CEO Fabrizio Guidi, 70 Türk mühendisten oluşan bir Ar-Ge ekiplerinin olduğunu ve geçen yıl Ar-Ge'ye 5.2 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Ar-Ge ekibinin 40'tan fazla proje üzerinde çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Guidi, Türkiye'nin ilk ulusal aşı çalışmasını yürüttüklerinin altını çizdi. İnsülinin yerel üretimi için çalışmalar yaptıklarına değinen Guidi, bu şekilde Türkiye'deki üretimin değer olarak yüzde 63'e çıkacağını kaydetti. Türkiye'deki yatırım fırsatlarını da değerlendiren Guidi, mantıklı olduğu sürece satın almalara açık olduklarını ifade etti.

2016'DA ÇİFT HANEL BÜYÜME

Türkiye'deyeni yatırım çalışmalarıyaptıklarınıve bu anlamdabakanlık nezdindede görüşmelerisürdürdüklerinikaydeden Guidi,yeni yatırımı 3-5yıl içinde faaliyetegeçirmek istediklerinisöyledi. Guidi,yatırımın kapasiteartırımı mı yoksayeni tesis şeklindemi olacağı konusundaçerçeveninhenüz çizilmediğinibelirtti. SanofiTürkiye'nin geçenyıl 352 milyon eurociro elde ettiğinihatırlatan Guidi, buyıl çift haneli büyümehedeflediklerinide sözlerine ekledi.

sanofi turkiye
fabrizio guidi
insulin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir