Medimagazin logo

Selülit Akdeniz ve Latin kadınlarını seviyor

Gözlemlere göre selülit sorunu Akdeniz ve Latin Amerika ülkelerinde kalça ve bacak bölgelerinde daha fazla görülürken, Kuzey ülkelerindeki kadınların daha çok karın bölgesinde ortaya çıkıyor.
Selülit Akdeniz ve Latin kadınlarını seviyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yine selülitle ilgili kadınların doktorlara sıklıkla sordukları sorulardan bir diğeri de, kullandıkları doğum kontrol haplarının etkili olup olmadığıdır. Bu hapların elbette selülit oluşturmada etkisi vardır. Doktor Nuri Soysal açıklıyor ; "Çünkü biz biliyoruz ki, kadınlardaki östrojen hormonu selülit oluşumunda çok etkili olmaktadır, sadece bu hormonun varlığı bile selülit oluşumunu artırmaktadır. Bu nedenle erkeklerde daha nadirdir, bazı şişman erkeklerin sırt ve göbek bölgesinde nadiren de olsa görülmektedir. Kadınlarda gebelik döneminde selülit dokusu, yine östrojen hormonu nedeniyle artmaktadır. Doğum kontrol hapları da östrojen hormonu içerdiklerinden dolayı selülit oluşumuna yol açmaktadır. Aynı şekilde antihistaminik ilaçlar ve tiroid ilaçlarının kullanımı da selülit dokusunun artmasına neden oluyor."

AŞIRI ŞEKER, AŞIRI KAFEİN SELÜLİT YAPAR

Selülitin bir tedavisi olup olmadığı merak edilenler arasında. Varılan sonuç şu ki, selülit savaşını sadece yaz ayları geleceği zaman değil, ömür boyu devam ettirmek gerekiyor. Bu savaşta en etkili silahlar, besin düzeni, spor ve en nihayetinde katkı maddesi içeren gıdalardan uzak durmaktır. Bunun dışında selüliti gidermeye, oluşumunu engellemeye yarayan yöntemler de bulunmaktadır. Düzenli ve bol su içmek çok faydalıdır. Su içmek metabolizmanın hızlanmasını sağlr, vücuttaki zararlı toksin ve maddelerin uzaklaştırılması konusunda da yardım eder. Selülite karşı elle yapılan masajdan yarar görülmesi de ihtimaller arasındadır. 

Selülitin olduğu bölgeye titreşimle çalışan masaj aletlerini spor sonrası kullanmak da yarar sağlayacaktır. Bahsi geçen masaj aletlerini kullanarak, sabah ve akşam düzenli bir şekilde 10-15 dakika süren masajlar yapmak etkili olabilir. Eğer imkan varsa suda yapılan masajın da çok faydalı olacağını söylemek mümkün. Kulaçla yüzmek, suyun içinde pedal çevirme hareketleri denemek, bacakları arkaya, yana açıp kapatmak oldukkça faydalıdır. Bunun dışında mümkünse doğum kontrol haplarından uzak durmak gerekir, çünkü bu haplar selülit dokusunu arttırır. Son yıllarda sıkça gündeme gelen selülit kremlerinin nemlendirici etkisi dışında selülit dokusunu tamamen ortadan kaldırması imkansızdır. Kişi beslenmesine her zaman dikkat etmek zorundadır. Selülit oluşmasına yol açan bazı beslenme yanlışları olduğunu zaten bilinmekte. Beslenme uzmanlarının önemle üzerinde durduğu bu yanlışlar arasında şunları sıralayabiliriz:

• Fast-food, yani hazır yemekler
• Doymuş yağ içeriği yüksek besinler.
• Yanlış pişirme yöntemleri (kızarma/kavurma).
• Aşırı şekerli besinler.
• Tuzlu besin tüketimi.
• Yetersiz su içilmesi.
• Alkollü içecekler.
• Aşırı kafein

Cilt sağlığınız için kış aylarında yapabilecekleriniz ve yaşlanma karşıtı çözümler hakkında da bilgi sahibi olmanız tavsiye edilir. 

selülit
akdeniz
latin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir