Medimagazin logo

SGK Başkanı: Sadece SUT düzenlemeleriyle gündemde olmayacağız!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "SGK sadece Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemeleriyle gündemde olan bir kurum olmayacak. Toplumsal farkındalığın oluşturulması ve toplumsal bilincin artırılması için ciddi çalışmalar yapan bir kurum olarak görülecek." dedi.
SGK Başkanı: Sadece SUT düzenlemeleriyle gündemde olmayacağız!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Bağlı, SGK ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) işbirliğiyiyle, kurumun Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda düzenlenen "Diyabette Farkındalık Sempozyumu"na katıldı.

SGK'nın görevinin sadece hastalanan vatandaşların tedavi masraflarının karşılanması olmadığını belirten Bağlı, sosyal güvenceye sahip vatandaşların sağlıklı şekilde yaşamını sürdürebilmesi için önlem alıp, proje geliştirilmesinin de görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun daha önce Sağlık Bakanı olarak görev yapmasının kendilerine önemli katkı sağladığını ifade eden Bağlı, "SGK sadece SUT düzenlemeleriyle, 'falanca ilaç geri ödeme kapsamına alındı, falancası alınmadı' tartışmalarıyla gündemde olan bir kurum olmayacak. Toplumsal farkındalığın oluşturulması ve toplumsal bilincin artırılması için ciddi çalışmalar yapan bir kurum olarak görülecek." diye konuştu.

Diyabetin toplum sağlığı için önemli bir sorun olduğuna dikkati çeken Bağlı, diyabet konusunda farkındalığın ortaya çıkartılması ve toplumsal bilincin artırılmasının SGK'nın aktüeryal dengeleri açısından önemli olduğunu bildirdi.

SGK Başkanı Bağlı'nın açılış konuşmasının ardından sempozyuma, diyabet konusunda uzman akademisyenlerin sunumlarıyla devam edildi.

sgk
diyabette farkindalik
Yorum (2)
Murat celikten
Sanırsın SUT düzenlemeleriyle ülkeyi düzeltiyorlar. Tembellik edeceğinize kamuda Global bütçeyi kaldırın ve tüm kamu faturalarını didik didik inceleyin. İnceleyemiyorsanız kamuoyuna fazla görünmeninize gerek yok. Koltukta oturduğunuz sürece maaşınızı alın. SGK yolsuzlukları önlemek için var. SGK yetimin hakkını korumak için var. SGK ülkeye ve halka hizmet için var. Kamudaki yolsuzluklar için ancak yazı yayınlıyorsunuz başka da bir şey yapmıyorsunuz. Nerede yolsuzluk yapanlara hukuki, idari işlem? Hangi kamu yöneticisi SUT tebliğine aykırı faturalandırmadan görevden alındı? Varmı bir tane örneği? Siz çıkardığınız SUT tebliğine ve uyarılara önce kendiniz uyun.
14
Cevapla
cerrah tolga
global bütçeye gectınız bunu bir övünç kaynagı gıbı dıllendırdınız.kamuda ne oldugundan haberınız yok .sayın meslektaşım murat beye katılıyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir