Medimagazin logo

SGK bir engeli daha kaldırdı

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşın sağlık hizmetlerine ulaşımında bir engeli daha kaldırdı.
Kaynak: BUGÜN
SGK bir engeli daha kaldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Özel hastanelerin 7 gün 24 saat hizmet vermesinin önünü açtı. SGK ile sözleşmesi olan özel hastaneler artık günün her saati vatandaşa açık olacak. Resmi tatil günleri de dahil hastalar tüm branşlarda muayene olabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların resmi tatillerde vemesai saatleri dışında da özel hastanelere gitmesinin önündeki engelleri kaldırdı.

Buna göre hastalar, 7 gün 24 saat boyunca istedikleri zaman acil servisler dışında ‘SGK ile sözleşmesi olan’ özel hastanelere gidip sağlık hizmeti alabilecek. SGK daha önce yaptığı açıklamada, resmi tatil günlerinde acil vakalar dışında sadece dahiliye, çocuk hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve göğüs hastalıkları olmak üzere 4 branşın provizyona açık olduğunu duyurmuştu.

SGK, dün yaptığı açıklamada ise artık sadece 4 branşın değil bütün branşların provizyona açıldığını bildirdi. MEDULA’da düzenleme yapıldı SGKaçıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kurumumuz ile sözleşmeli özel sağlık hizmet sunucularının, kamuya ait sağlık hizmet sunucularında olduğu gibi, 5 Mayıs’tan itibaren resmi tatil günlerinde de sözleşmeli oldukları branşlardan provizyon alabilmeleri için MEDULA sisteminde gerekli düzenleme yapılmıştır.” SGK’nın bu açıklamasıyla birlikte hastalara 7/24 özel hastane yolu açılmış oldu.Vatandaşlar resmi tatillerde vemesai saatleri dışında SGKile sözleşmesi olan özel hastanelerden istedikleri branştan hizmet alabilecek.

Uzmanlar olumlu bakıyor

Talep edilen bir uygulamaydı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Saadettin Orhan: Özel hastanelerin öteden beri dile getirdiği talepti. ‘Mesai saati sınırlaması olmasın, rahatlıkla fatura edebilelim’ diyorlardı. Hastaların da işine gelen bir düzenleme oldu. Çünkü hastaneye gidecekleri zaman artık mesai saati sınırlamasına tabi tutulmayacaklar.

Hasta yükünü azaltacak

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Genel Sekreteri Dr. Cevat Şengül:

Son derece iyi bir uygulama. Hasta yoğunluğu, hemözelleri hemdevlet hastanelerini olumsuz etkiliyordu.Mesai saatleri dışındamuayene olmadığı zaman hasta acil olmasa dahi acil polikliniklere gelip muayene olmak istiyordu.

Sektörümüz için çok yararlı

Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr.Mehmet Altuğ: Vatandaşlar ve sektörümüz için çok yararlı. Uzun süredir tümbranşları provizyona açarak vatandaşlarınmağduriyetlerinin sona erdirilmesi için çaba sarf ettik. Bu düzenleme ile vatandaşlarımız özel sağlık kuruluşlarından da resmi tatil günlerinde hizmet alabilecek.

Çalışanlar mağdur edilmesin

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Hasan Eraydın: Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları için bir iş yükü oluştu. Ancak vatandaş açısından olumlu sonuçlar verecektir. Özellikle çalışan vatandaşlarımızmesaileri dışında gidipmuayene olabilecekler. Buna rağmen çalışanlarmağdur edilmemeli.

Denetimler arttırılmalı

İstanbul Tabip Odası Üyesi Dr. Osman Öztürk: Belki vatandaş açısından rahatlatıcı bir uygulama olabilir. Düzenlemenin bu haline karşı çıkmıyoruz. Ancak SGK özel hastanelerden hizmet alıyor ama kimi hastaneler hastalardan çok ciddi paralar talep ediyor. Denetim artırılmalı.

sgk
bir
engeli
daha
kaldırdı
Yorum (13)
murat
sgk nin saglik konusunda yapabilecegi en onemli hizmet kendi kendisini ortadan kaldirmasi olacaktir.
0
Cevapla
doktor uzman
çalışan doktorlar ve orada çalışan hizmetli sekreter, temizlikçi yani işçi için son derece zararlı bir uygulama. patronlar için gayet faydalı. bu genelgeyi tüm çalışanlar alo 177 ye şikayet edip haklarını almaya davet ediyorum
0
Cevapla
Dr. M.K.
Vatandaşı bu kadar düşünüyorsanız özel muayenehanelerle neden anlaşma yapmıyorsunuz?! Bunun bazı MEDİKAL nedenleri mi var acaba?! Muayenehanecilikle hiç bir bağlantısı olmayan ve olması da mümkün görünmeyen bir doktor olarak, hakkaniyet namına soruyorum...
0
Cevapla
doctor
şimdiden özel hasteneler resmi tatil günlerini izinlerden sayılacağını söylüyor. yani ramazan ve kurban bayramlarında yıllık izinemi ayrılacağız.diyelim çalıştık bizimle birlikte personelde mi bayram yapmayacak sgk yı bu yönetmelikten vazgeçmeye çağırıyorum alo 170 i şikayet edip hakkımızı geri alalım
0
Cevapla
fztsuleyman16
Çalışanlar ne olucak onları düşünen yok ben çalışmak istemiyom kardeşim ücreti batsın iznimi kullanmak istiyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir