Medimagazin logo

Sınavsız veteriner hekim istihdamında süre uzatıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sınavsız veteriner hekim istihdam edebilmesine ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Temmuz 2016'ya ertelendi.
Sınavsız veteriner hekim istihdamında süre uzatıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının veteriner hekim istihdam ederken sınav gerekliliğinden vazgeçebileceğine ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Temmuz 2016'ya ertelendi.

Bakanlığın, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, veteriner hekim adayının, üniversite mezuniyetinin bir parçası olarak veya lisansüstü derece kanalıyla gerekli bilgiye sahip olduğunu belgelemesi halinde bakanlık tarafından sınavsız istihdam edilebileceğine ilişkin düzenlemenin 31 Aralık 2015 olarak öngörülen yürürlük tarihi, 1 Temmuz 2016'ya uzatıldı.

- Gıda zinciri uygulaması başlıyor

Öte yandan, hayvanın kesimhaneye varışından 24 saat sonra ilgili gıda zinciri bilgisi ulaşmazsa hayvandan elde edilen tüm etin insan tüketimine uygun olmadığına karar verilmesi, hayvan henüz kesilmemişse kesime gelen diğer hayvanlardan ayrı bir yerde itlaf edilmesi uygulaması da yarından itibaren başlayacak.

Resmi veya yetkilendirilmiş veteriner hekim, gıda işletmecisinin görevlerini Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğine göre yerine getirdiğini doğrulayacak, kimlikleri doğrulanamayan hayvanların ayrı şekilde itlaf edilmesini sağlayacak, insan tüketimine uygun olmadığının bildirimini yapacak, gerekli görülmesi halinde menşe çiftlikte resmi kontrolleri de yürütecek. Veteriner hekimler ile ilgili uygulama da yarından itibaren hayata geçecek.

veteriner hekim
istihdam
gida
tarim ve hayvancilik bakanligi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir