Medimagazin logo

Sözleşmeli hekimler hariç, sağlık personellerinin izinleri 2021 yılına devredildi

Pandemi sebebiyle aralıksız çalışan sağlık personellerinin yıllık izinleri yayımlanan yönerge ile 2021 yılına devredildi.
Sözleşmeli hekimler hariç, sağlık personellerinin izinleri 2021 yılına devredildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık personellerinin Koronavirüs pandemisi sebebiyle iptal edilen izinleri hakkında beklenen karar açıklandı. Sağlık Bakanlığı, yayımladığı genelgede pandemi nedeni ile aralıksız çalışan sağlık personelinin yıllık izinlerinin 2021 yılına devredildiğini açıkladı.

81 ilin Sağlık Müdürlüğüne gönderilen genelgeye göre, 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B  maddeleri kapsamında çalışan personellerin, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personellerin, aile hekimleri ile aile sağlığı personellerinin, ayrıca sözleşmeli il yöneticileri/sağlık tesisi yöneticilerinin COVID-19 pandemisi nedeni ile iptal edilen yıllık izinleri bir sonraki yıla devrildi. Ancak 4924 lü sayılı kanuna göre sözleşmeli çalışan hekimlerin yıllık izinlerinin devri karara yansımadı.

 

Aynı zamanda, yaş haddinden ve malulen emekli olacak personellerin, talep etmeleri durumunda var olan izinlerini emekliliklerinden önce kullanabilecekleri de belirtildi. 

 

saglik personelleri
koronavirus
yıllık izin
Yorum (12)
Ali Soygezer
genelgeyi doğru okuyun, 4924 dahil.
6
Cevapla
Ali Kizilateş
Kullanılmayan 2019yılına ait izinlerde erteleye dahil oluyor mu?
4
Cevapla
dr.mikro
4924 hakkını tüm hekimlere verin veya maaşlarını o düzeye çıkarın varsın izin devretmesin.Çünkü biliyorlarki 4924 sözleşmeli hekim 657 hekimin 2 katı maaş aldığı için yıllık iznini rahatça kullanıyor.Ama 657 hekimin yıllık izni seneye devretse bile yine yanacak.Sağlık çalışanı 3.200 TL hekim 4.600 TL maaştan dolayı normal zamanda bile izin kullanmaya korkuyor.İzin kullanırsan bu maaşa talim ediyorsun o yüzden zaten 10-12 gün kullanıyorsuz kalanı yanıyor asıl sıkıntı bu değil yani.Asıl sıkıntı düşük maaşlar ve ne yatacağı belli olmayan ek ödemeler örneğin bu ay sağlık çalışanlarını bekleyen SIFIR TL ek ödeme genelge çıkaracaklarsa bunun için çıkarsınlar yoksa yıllık izin yıllardır bizim için lüks.
31
Cevapla
ali y.
sözleşmeli çalışan hekimlere yine kıyak geçilmiş.diğer meslektaşlarından 2 kat fazla aldıkları olan ücretlerine birde izin kıyağı çekilmiş.helal olsun...
19
Cevapla
Selen demirci
Yanacak olan 2019 yılına ait izinler mi, açık yazmıyor.2020 zaten aktariyordu.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir