Medimagazin logo

Suriyeli göçmenler için sağlık merkezi açıldı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmetleri sunmak üzere Avrupa Birliği (AB) destekli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlık Merkezi açıldı.
Kaynak: AA
Suriyeli göçmenler için sağlık merkezi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi için Altındağ'da açılış töreni düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve dünyadaki en büyük sığınmacı topluluğuna sahip çıktığını belirterek, "Türkiye büyük bir iş birliği ve büyük bir çaba sarf ederek bu krize yanıt verdi. Bu çerçevede Türkiye'ye kaçmak zorunda olan insanları bünyesine aldı." ifadesini kullandı.

AB'nin Suriye krizinde Türkiye'ye yardım etmeye devam edeceğinin ve iş birliğini sürdüreceğinin altını çizen Berger, "AB, krizin ilk gününden beri Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) fonlarıyla bu konuya yardım sağlıyor." dedi.

Berger, Ocak 2016'dan beri bu yardımların giderek arttığını vurgulayarak, şu ana kadar Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyelilere yardım kapsamında 48 projenin gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanında AB fonlarıyla yapılan projeleri gezme fırsatı yakaladığına değinen Berger, bu kapsamda özellikle iş birliğinden dolayı Sağlık Bakanlığına ve ilgili kuruluşlara teşekkür etti.

Altındağ'daki Güçlendirilmiş Göçmen Sağlık Merkezi, ağırlıklı olarak ülkedeki Suriyeli sığınmacılara hizmet vermek üzere hayata geçirilecek 178 Göçmen Sağlık Merkezi'nden (GSM) birini oluşturuyor.

Suriyeli doktor ve hemşireler dahil bin 500 kadar sağlık personelinin istihdam edileceği merkezin kuruluş, tefrişat ve işletim giderleri AB projesi tarafından sağlanacak. Proje kapsamında, sığınmacılarla doğrudan temasta, iki dil bilen hasta yönlendirme personeli ve sağlık personelinin istihdamı, ücretlerinin ödenmesi ve göçmen sağlığı konularında eğitimler karşılanacak.

göçmen
sağlık
suriye
Yorum (1)
Frankie Bellevan
Ne Yazık ki , Türkiye Suriye İç Savaşında , Olayların En Başından itibaren ve " En HaFif Tabiriyle " Söylüyorum ; Yangını Sürekli Körükleyici Rol oynamıştır... Sorumluluk Makamındakiler Çeşitli nedenlerle Kandırılmış olabilirler.. Ama Kim Ne derse Desin , Milletimiz Kandırılmayı Hiçbir zaman Haketmedi.. Bizler de Haketmedik.. Vicdanımızın Sesini Buradan , Duyurmaya çalıştık.. Ama Dinleyen kim Di ? Hala Dinleyen Yok.. Sonuçta Hepimiz İnsanız... İnsan denilen Varlığın , Yaratığın Özelliklerini de Hepimiz Az Çok Biliyoruz.. O nedenle Milleti , Milletimizi de Çok fazla suçlamayalım.. 15 Temmuz darbe Girişimini de Boşa Çıkartan Millet ; Aynı Millet.. Bizim Milletimiz.. Bedel Ödeyecek olan Millet de , aynı Millet... Bedel Ödeyen de.. Türkiye'nin Bir Avrupa Birliği Perspektifi Kaldı mı ? Ankara Kritelerine Ne Oldu ? Şanghay 5 ' lisinden , 6 ' lısından Ne Haber ? Nafta , Haftaya mı Kaldı , Lafta mı Kaldı ? Sonuçlar Ortada.. Türkiye Çok ağır Bedeller Ödüyor.. Ne yazık ki Ödemeye de Devam edeceğiz.. Akıllanmazsak Çok daha Fazlasını da Ödetirler... Suriye 'ye de çok Yazık oldu.. Hama'ya da , Halep 'e de ve Diğer Şehirlerine de Çok yazık oldu.. Sırada İdlib Var.. Merak ediyorum , Acaba Suriye İç Savaşı Yaşanmasaydı , Engel Olunabilseydi , Bugün Kuzey ıraktaki Referandumu ve Kerkük Konusunu yine Konuşuyor olur muyduk ??? Türkiye 'nin eli bu kadar Zayıf olur muydu ??? Türkiye İran , Suriye ve Dolayısıyla Rusya ile , En Başta olduğu Gibi ( Kandırılmadan Önce ) , iyi Geçinebilseydı , Bu 25 Eylül'de Yapılacağı söylenen Referandum yapılır mıydı ??? Kürtlere Gelince : Her zaman Bizim Kardeşlerimizdir..En azından Ben Onları Öyle Görüyorum:.Belki zamanlama Sorunu olabilir Ama İsrail Gibi bir Ülkeyi biz kabul edebilmiş ve Moda tabirle İçimize Sindirebilmiş isek Kürt kardeşlerimizin Şayet kurulursa Devletlerini Kabul edebilmeli , içimize de Sindirebilmeliyiz... Hiçbir zaman Akıllı bir Siyaset Yürütemiyoruz.. Hislerimiz , duygular Hep Ağır Basıyor.. İsrail her zaman Kurnaz ve Zeki.. Hiçbir zaman da elini göstermiyor.. bizim Her Şeyimiz Açık.. Maşallah , Kırmızı Çizgilerimiz de , Kabul Edilemez ' lerimiz de O kadar Bol ki.. Sonrası , Devamı , Arkası ??? Kiraz Bahçesi.. Her Şeyi , Sineye Çekmeye Devam...
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir