Medimagazin logo

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanları ikinci kez gülümse seminerinde buluştu

Hastalara daha güler yüzlü hizmet verebilmek ve hasta memnuniyetini arttırabilmek amacıyla, SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına, Türkiye’nin ilk ve tek Gülümseme Eğitmeni Psikolog Kutay Ürkmen tarafından, gülümseme semineri verildi.
Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanları ikinci kez gülümse seminerinde buluştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR - Tepecik Hastanesi’nde düzenlenen “Tepecik Sanat Günleri”nin 2. dönem etkinlikleri Psikolog-Eğitmen Kutay Ürkmen’in “Gülümsemenin Büyüsü”   adlı eğitim semineri ile başladı. Dr. Nejat Aksu konferans salonunda  düzenlenen seminere,  İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop başta olmak üzere Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, yönetim ekibi ,  doktorlar, hemşireler  ve hastane çalışanları katıldı.


Hasta memnuniyeti için 'doktorları güldüren' eğitim 


Hasta memnuniyetinin sihri güler yüzlü çalışanlar…

 Hastane çalışanları tarafından büyük bir ilgiyle izlenen seminerde Psikolog Kutay Ürkmen, sağlık sektöründe hasta memnuniyeti için hizmet kalitesinin yanı sıra, iletişim becerilerinin de oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Burada güler yüzlü çalışanların  öyle bir sihri varki,  hastaların aldıkları tedavi hizmetinin kalitesini ve iyileşme sürecini direkt olarak etkiliyor.” dedi.

İyi bir iletişim gülümsemeyle başlar...

İletişimin hayatımızda çok özel bir yeri olduğunu söyleyen Psikolog Ürkmen, “İyi bir iletişim gülümseme ile başlar. Önyargılar ise iletişimimizi korkunç derecede şekillendiren unsurlardır, çünkü hayatımızda tahminimizden çok daha fazla yer tutuyorlar. İletişim esnasında sizin söyleyeceğinizin veya size söylenenin farklı şekilde anlaşılmasına neden olabiliyorlar “ diyerek iletişimde önyargılardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.
Gülümsemenin dünya üzerinde din, dil, ırk ve yaş gözetmeyen bir dil olduğuna dikkat çeken ve iletişimde gülümsemenin önemini vurgulayan Psikolog Ürkmen, 1,5 saatlik süre boyunca, içerisinde çeşitli oyun ve uygulamaları da barındıran sunumu ile, katılımcılara neşeli anlar ve önemli farkındalıklar yaşattı.


Sağlıkta şiddeti önleme kitapçığında dikkat çeken öneri: Mümkünse espri yapın 


“Gülümsemenin Büyüsü” peşinde keyifle koşturuyorum

“Gülümsemenin Büyüsü” başlığı altında, ülkemizde ve 5 farklı ülkede bu güne dek  700’ün üzerinde seminer düzenleyerek, 85 bin kişiye ulaştığını kaydeden Psikolog Ürkmen, “Gülümsemenin peşinde keyifle koşturuyorum. Benim gülümsemenin peşine düşmemdeki en büyük etken, içinde bulunduğumuz toplumda fazlasıyla gülebileceğimiz, tebessüm edebileceğimiz bir ortamda yaşıyor olmamıza rağmen, günlük dertlerimiz ve sıkıntılarımızdan dolayı, bunun farkında olamayışımız ve hayatı ne yazık ki bu şekilde tüketiyor olmamız.“ dedi.

Programın sonunda Psikolog Kutay Ürkmen’e Başhekim Yardımcısı  Uzm. Dr. Dilek Orbatu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 Başhekim Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu da sanat etkinliklerinin   çalışanların motivasyonunun artırmaya katkı sağladığın belirterek Kutay Ürkmen’e Tepecik Sanat Günleri’ne katılımı ve sunumu  için teşekkür etti.
 

tepecik eğitim ve araştırma hastanesi
kutay ürkmen
Yorum (1)
Uzm
Guldür guldüre baksak yetmezmi ki?
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir