Medimagazin logo

Trump göçmenleri uzaklaştırınca ne kaybedecek: Doktorları!

Amerika göçmen doktorlara ihtiyaç duyuyor, her yıl binlerce doktora vize veriyor. Trump’ın onayladığı kararnameyle, uluslararası doktorlar ve Amerika’daki sağlık hizmeti sektörü geniş oranlarda etkilenebilir.
Trump göçmenleri uzaklaştırınca ne kaybedecek: Doktorları!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN DIŞ HABERLER-Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 18 Nisan’da Beyaz Saray’da bir başkanlık kararnamesi imzaladı. Trump’ın, “Amerikalı Satın Al, Amerikalı Kirala” sloganıyla yer alan kararnamesi tüm dünyada ses getirdi. JAMA’da, göçmenlerin geçici çalışmasına izin veren H-1B vize kısıtlamalarının, Amerika’daki göçmen doktorları ve vatandaşları nasıl etkileyeceğine dair bir çalışma yayımlandı.

“H-1B Vizeli Doktorların Eyaletlere Göre Dağılımı” başlığıyla Albert Einstein Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Peter A. Kahn ve Harvard Tıp Fakültesi’nden Tova M. Gardin’in yayımladığı çalışmada, 2016 yılı verileri ile onaylanmış yaklaşık 10 bin beş yüz H-1B vize sahibi göçmen hekimin, eyaletlere ve hastanelere göre dağılımı tespit edildi.

Doktor vizelerindeki en ufak değişiklik bile geniş etkiler doğurabilir

H-1B geçici işçi vizesiyle başvuranların 2016 veri analizine göre, toplamda sağlık profesyoneli olarak 10 bin 491 hekimin vize başvurusu kabul edildi. Vize başvuru sayısının yüzde 1.4’ünü kapsayan doktorların, yüzde 14’lük oranla en fazla New York eyaletine, sonrasında da Michigan ile İllionis eyaletlerine başvurduğu görüldü.

Araştırmacılar, bazı eyalet ve hastanelerin yoğun olarak göçmen doktorlardan yararlandığını, yetersiz hizmet gören bölgelerde tıbbi hizmet ihtiyacını giderdiklerini ifade etti. Araştırmacılara göre, H-1B vize programında yapılacak olan eleme, kısıtlama veya birazcık değişiklik bile geniş anlamda etkiler doğurabilir, göçmen tıp mezunlarına bel bağlayan işveren kurumları ve eyaletleri zor durumda bırakabilir.

abd
donald trump
göçmen doktorlar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir