Medimagazin logo

TTB Merkez Konseyi üyesi 11 isim gözaltına alındı

CHP milletvekili Ali Şeker, twitter hesabından Afrin harekatı için "savaş bir halk sağlığı sorunudur" diyen Türk Tabipler Birliği yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre sabah saat 06.30 itibaren TTB Merkez Konseyi üyesi 11 isim gözaltına alındı.
Kaynak: AA
 TTB Merkez Konseyi üyesi 11 isim gözaltına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GÜNCELLEME: 17:00

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından TTB Genel Merkezi'nde yapılan aramalar sona erdi

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Merkezi'nde yapılan arama tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TTB yetkilileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 11 yöneticiye yönelik gözaltı kararı verilmesinin ardından Çankaya ilçesi Maltepe Mahallesi'ndeki Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezi'nde, Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin sabah saatlerinde başlattığı aramalar 8 saat sürdü.

TTB avukatlarından Mustafa Güler, polis ekiplerinin ayrılmasının ardından burada yaptığı açıklamada, bazı bilgisayarların hard disklerinin alındığını söyledi.

 

 

Gözaltına alınan TTB yetkililerinin bir an önce bırakılması gerektiğini belirten Güler, "Bilgi ihtiyacı varsa gelip alabileceklerini ve Merkez Konseyi üyelerimizin ifade verebileceğini belirtmemize rağmen sabah saatlerinde operasyon yapıldı." dedi.

Güler, polisin, Birliğin üyelik işlemlerinin yürütüldüğü, sağlık hizmetlerine yönelik şikayetlerin bulunduğu evraklar ile muhasebe kayıtlarına el koyulduğunu ifade ederek, operasyonla TTB'de faaliyet yürütme imkanının ortadan kalktığını iddia etti.

Bu arada, soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan TTB üyelerinden gözaltına alınanların sayısının 10'a yükseldiği, diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği kaydedildi.

 

GÜNCELLEME: 16:00

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türk Tabibler Birliği'nin (TTB) 11 kişilik yönetim kurulu üyelerine yönelik gözaltı kararının ardından, Adana'da TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Dursun Yaşar Ulutaş evinde gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı operasyonla ilgili, TTB tarafından yapılan açıklamalar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, bu sabah saatlerinde 11 kişilik TTB yöneticileri hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Dursun Yaşar Ulutaş evinde gözaltına alındı. Dr. Ulutaş'ın görev yaptığı Gazipaşa Aile Sağlığı Merkezi'nde de arama yapıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Dr. Ulutaş, daha sonra uçakla soruşturmanın yapıldığı Ankara'ya gönderildi.

 

 

GÜNCELLEME10:50

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Mehmet Raşit Tükel ile TTB Merkez Konseyi üyesi Mustafa Taner Gören'in odalarında arama yapılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Tükel ve Gören, hastanede doktor kontrolünden geçirildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirilen Tükel ile Gören'in, soruşturmanın sürdüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

Bu arada, Tükel ile Gören'in İstanbul Üniversitesi'ndeki odalarında arama yapıldığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TTB yetkilileri hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu uyarınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında TTB Başkanı Mehmet Raşit Tükel'in de yer aldığı 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmişti.


Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile beraber gözaltına alınan merkez konsey üyesi doktorların isimleri şöyle:

  • Sezai Berber
  • Sinan Adıyaman
  • Selma Güngör
  • Şeyhmus Gökalp
  • Hande Arpat
  • Ayfer Horasan
  • Taner Gören
  • Funda Obuz
  • Yaşar Ulutaş
  • Nazım Yılmaz

 Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Raşit Tükel ve üyesi Prof.Dr. Taner Gören sabah İstanbuldaki evlerinden gözaltına alındı. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir'de gözaltı işlemlerinin yapıldığı belirtiliyor.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ''Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır'' denildi.  

 TTB'NİN AÇIKLAMASI NEYDİ?


TTB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'savaş bir halk sağlığı sorunudur' tanımlaması yapan TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" ve "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamalarından soruşturma başlattı.

ttb
gözaltı
Yorum (6)
vatan
o kadar askerimiz şehit olurken nerdeydiniz.şimdimi savaş hayır yabancı ülkeler bize savaş açmış cephede onlar savaşıyor.ülkenin maaşını al.milletin vergileriyle maaş al gel milli mücadeleye destek olmuyorlar.hepsi tespit edilsin.bu ülke kolay kazanılmadı.bir vatansever kürt olara diyorum.hainler kurumlarda çok aile hekimleri yüksek maaş al gelde milli mücadeleye destek olma...
17
Cevapla
ali veli
savaşa hayır diye algı yapan ttb cevap versin çanakkale de şehitler boşamı şehit oldu acaba ? o da savaştı vatanı savunmak için elinden geleni yapan askerlerimize saygısızlıktır bu. ttb çanakkalede askerleri tedavi edip tekrar savaşa gönderen kendi evladı şehit olduğunda diğer şehitlerin yanına koyun diyen kahraman hekimlerin tarihini okusun. savaşa hayır diyor sanki karşısında anlaşabilecek birileri var . teröristler eşitlik özgürlük gibi algı sözlerinden anlayacak insanlarmı acaba ? gelip sana ne diyecek özgürlük eşitlik diye elinimi sıkacak ...
23
Cevapla
Hiç kimse
Gözaltıları ayıplıyorum. Adalet tamamen siyasi hale gelmiş. Toplum milliyetçi duygularla siyasi emeller uğruna esir alınmak isteniyor. ( daha öncede siyasi emeller için tersi yapılıyordu) Düşüncesi sebebiyle meslektaşına, hocasına yapılan haksızlığı arenada gladyatör izler gibi “ öldür ! öldür !” “ kapat ! kapat ! “ diye izleyen gerçeklikle bağı kopmuş bir hekim kitlesi oluşmuş . TTB seçimlerine katılıp bir defa oy bile kullanma zahmeti göstermeyenler veya TTB ‘yi ele geçiremeyen siyasi yapılar, TTB bizim için ne yaptı diyor. TTB neler yaptığını tam olarak incelemeden bir iki açıklama üzerinden TTB yi yargılıyor. Beğenmeyebilirsiniz ama o insanlar hayatlarını adıyor bu işlere. Bir çok kimse ise ülkesi ve mesleği için kılını bile kıpırdatmıyor. Sanrısal düzeyde kendini vatansever zannedip başkasını hain zannedenler unutmasın ki er yada geç herkes bu hayali milliyetçilik dalgasından nasibini alacak. Hekim olmak her ne sebeple olursa olsun “yaşamı” savunmayı gerektirir. Aksi düşünülemez... Ne yazık ki hala bunu anlamayanlar ve ettiği yemini unutanlar var...
106
Cevapla
vatansever
bencede aile hekimleri çoğu o kadar askerimiz şehit olurken nerdeydiniz.şimdimi savaş hayır yabancı ülkeler bize savaş açmış cephede onlar savaşıyor.ülkenin maaşını al.milletin vergileriyle maaş al gel milli mücadeleye destek olmuyorlar.hepsi tespit edilsin.bu ülke kolay kazanılmadı.bir vatansever kürt olara diyorum.hainler kurumlarda çok aile hekimleri yüksek maaş al gelde milli mücadeleye destek olma...
6
Cevapla
mehmet
ttb mensubuyum ama bu açıkma ile ttb nin tamamen siyasi bir kurum olduğunu öğrenmiş oldum. bu kadar radikal bir ülke düşmanlığı olan insanların o çatı altında bulunmalarından bir tabip olarak utandım. kardeşim bu kadar radikal görüşler siyasi arenada yapılır varsa yiğitliğiniz çıkın siyaset yapın tabiplerin adını lekelemeyin. siz çıkın yediğimiz gıdaların bozukluğundan bahsedin bu kadar sağlık sorunu varken ve tek kelime edilmezken siyaset yapmak sizin göreviniz değilki...
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir