Medimagazin logo

Vergi Dairesinden 2,5 milyon liraya satılık kadro ve hastane ruhsatı!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2016 yılında faaliyetine ara veren özel bir tıp merkezine ait özel hastane açma ön izin belgesi ile bağlı kadrolar İlçe Vergi Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. 
Vergi Dairesinden 2,5 milyon liraya satılık kadro ve hastane ruhsatı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-Kurumdan vergi alacağına karşılık satılacak ruhsat ve bağlı kadroların Çarşamba Vergi Dairesi tarafından 23 Ağustos 2017 olarak belirlenen ilk satış tarihinde alıcı çıkmadı. İhalenin ikinci yapılacağı tarih olan 6 Eylül 2017'de yeniden satışa çıkılacak.

Hastane 2018’in ortasında tamamlanmalı
İhalenin bağlı şartnamesine göre, mevcut ruhsatı alacak kuruluş Çarşamba'da veya Türkiye'nin bakanlık tarafından uygun görülen il veya ilçesinde hastane açabilir veya mevcut kadroları bir başka aktif hastane ile tıp merkezi bünyesine taşıyabilir. Ruhsat satın alınınca hastanenin açılabilmesi için son tarih ise ağustos 2018 olarak daha önce Sağlık İl Müdürlüğü tarafından duyurulmuştu.

Tabip şartı ve 2 buçuk milyon lira
Çarşamba Vergi Dairesi tarafından açıklanan şartname ile ruhsat ve kadroların tamamının açılış satışı fiyatı 2 buçuk milyon Türk Lirası olarak duyurulurdu. Şartnameye göre açık artırmada fiyat değişmez ise 2,5 milyon TL’nin yüzde 75 inin artı KDV fiyatına alıcı menkul değere sahip olabilecek. İhaleye girişte teminat aranmıyor. Alıcı olmak için yöneticisi tabip veya diş tabibi olan kuruluş veya o kuruluşta yüzde 51 hissesi olan tabiplerin oluşturduğu şirket ihaleye katılabiliyor.
Şartname Samsun Vergi Dairesinin internet sitesi ile Çarşamba Vergi Dairesinden temin edilebiliyor.

Çarşamba’da yarım kalan bina da var
Sağlık Bakanlığından edinilen bilgilere göre, ilçede faaliyet gösteren özel hastane yatırımcısı tıp merkezi 2016 yılında faaliyetine ara vermiş. Tıp merkezinin ortaklarından öğrenilen bilgilere göre ise 2016 yılından önce hastane için ilçenin Yeşilırmak Mahallesi’nde inşaata başlanmış. Daha sonra merkez ekonomik gerekçelerle sağlık hizmeti vermeyi durdurunca inşaatta kaba olarak yüklenici firmaya geçmiş. Aynı adreste bulunan yapı, hastane projeli olarak bekliyor. Ancak ruhsat ve bina ayrı maliyetlerle satın alınacak. Eğer alıcı Çarşamba’da özel hastaneyi yapmak isterse, hastane uyumlu ve ruhsatlı bina kısa sürede tamamlanabiliyor.
TUİK’ten alınan verilere göre, hastane ilçede açılır ise; Çarşamba, Salıpazarı ile Ayvacık ve Terme merkezleri dâhil köyleriyle birlikte ortalama 230 bin üzerinde insana hitap edeceği ifade edildi.

Ruhsat ve 11 kadro
Satılacak menkulün içerisinde; özel hastane açma ön izin belgesine haiz C tipi tıp merkezi ruhsatı, 1 adet çocuk sağlığı ve hastalıkları kadrosu, 3 adet fizik tedavi ve rehabilitasyon kadrosu ile birer adet; iç hastalıkları, nöroloji, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, kulak burun boğaz hastalıkları, üroloji kadroları bulunuyor. Hastane olunca kadrolar Bakanlık tarafından ihtiyaçlarla birlikte artırılıyor.

özel tıp merkezi
satılık
ruhsat
kadro
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir