Medimagazin logo

Özel hastaneye promosyon yasağı

Bakanlık genelgesine göre özel hastaneler, ücretsiz servis, muayene, check up ve kanser gibi tarama kampanyaları düzenleyemeyecek.
Kaynak: TÜRKİYE - Gökhan Kaya
Özel hastaneye promosyon yasağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel hastanelerin hasta kapma yarışında insanları yanıltan reklamlara başvurması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, insan sağlığının ticari unsur olarak kullanılmasını önlemek için özel hastanelerin vatandaşlara yönelik yaptığı bilgilendirme ve tanıtımlara sınırlama getirerek buna uymayan hastanelere yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

 

Buna göre özel hastaneler, bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerini, genel ahlaka, tıbbi etik ve meslek etiği kurallarına uygun ve doğru olarak yapacak. Sağlık ile ilgili bilgilendirmeler, sadece konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip hukuken yetkili sağlık meslek mensupları tarafından yapılacak. Özel hastaneler, bilgilendirme ve tanıtım maksadını aşan, örtülü veya açık reklam yapamayacak.

 

Sağlık kuruluşlarına başvuran kişilerin, hastalıkları ile ilgili olarak veya randevu tarihlerinin bildirilmesi dışında, kişilerin bilgi ve rızaları olmaksızın şahsi telefonlarını arayamayacak olan özel hastaneler, ayrıca mektup, kısa mesaj ve elektronik posta da gönderemeyecek. Bakanlığın belirlediği sınırlara göre özel hastaneler “Hasta Taşıma Hizmeti Alımı” konulu Genelge'de belirtilen esaslar dışında ücretsiz servis ile ücretsiz muayene, ücretsiz check up, göz, kemik ve kanser gibi ücretsiz sağlık taraması kampanyaları da düzenleyemeyecek.

 

Sağlık turizmi hizmeti veren özel sağlık kuruluşları ise tanıtımlarda tanıtım yapılacak ülke dilini veya İngilizceyi kullanabilecek. 

özel
hastaneye
promosyon
yasağı
Yorum (3)
Dr Hakan
Siz istediğiniz kadar söyleyin, zincir hastaneler reklamın getirisi cezadan fazla olduğu için çatır çatır cezayı ödeyip reklamı yapıyor bu da diğerlerine haksız rekabete yol açıyor, reklam genelgesi BU TÜR REKLAMLARI KESİN ÖNLEYİCİ olmalı. Yoksa danışıklı dövüş, bilmeyen de bunu okuyunca ne güzel düzenlemeler var diye sevinir, işin aslı başka maalesef...
1
Cevapla
azdaolsavicdanımkaldı
özellere akan paranın hattı hesabı yok.hele medikal malzemeye ödenen paranın medikal malzemeden komisyon muhabbetiyle yalandan yere kullanmasanda olacak hastalara kullanılan malzemenin bu ülkenin milletin cebinden çıkan dışarı giden cari açık olarak fakirin sırtına yüklenen yükten kimsenin haberi yok.ALLAHIM SONUMUZU HAYR EYLESİN üç günlük dünyada yanlışa tenezzül eden haramı kaar sayan meslektaşlarımızada,bazı patronlarla gizli ortaklığı olan özel hastaneleri kalkındırma derdi taşıyan siyasileride ALLAH ISLAH ETSİN.dünya şerefini onurunu tanımadığın insanların hakkını üzerine geçirecek kadar sonsuz değil..
0
Cevapla
uzm.
eskiden hastalar doktora gelmeden once koyununu kuzusunu satıyorsa şimdi özelin eline düşünce evini arabasını satmak zorunda kalıyor maalesef.. ciddi derecede bir hastalığınız varsa artık ya devlet ve eğt.. araşt. hastanelerinde suruneceksınız yada özel hastaneye yatıp tedavi olmayıp milyarlarca lira otelcilik parası ödeyeceksiniz.. işler çok kötüye gidiyor, allah bundan sonra gerçek hastaların yardımcısı olsun..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir