Medimagazin logo

Tartışmalı KHK'lı hekim maddesi geri çekildi... Genel kuruldan çıkacak son karar bekleniyor

AK Parti tarafından Meclis’e sunulan Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tepki çeken 5. maddesi geri çekildi
Kaynak: Sputnik News
Tartışmalı KHK'lı hekim maddesi geri çekildi... Genel kuruldan çıkacak son karar bekleniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre Genel Kurul'da görüşülmeye başlanan teklifin 5'inci maddesi üzerine siyasi parti gruplarından temsilciler bir araya geldi. Görüşmelerde KHK ile ihraç edilen hekimlerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışamayacağı ve rapor düzenleyemeyeceği şeklindeki bölümün çıkarılmasında mutabakat sağlandı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile kararı duyurdu. Gergerlioğlu, "Geri adım attılar. KHK'lı SGK'lı hastanelerde çalışabilecek" dedi.

Söz konusu maddede güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan yeni hekimlere de SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışma engeli getiriliyordu. Bu yasak teklifin komisyon görüşmeleri sırasında önerge ile çıkarılmış özelde çalışma yolu yeni mezunlar için açılmıştı. Şimdi Genel Kurul'da görüşülmeye başlanan teklifte bir önerge verilerek getirilmek istenen bu yasak ihraç edilmiş hekimler için de uygulanmayacak.

Ancak yine de tartışma konusu 5'inci madde tekliften çıkarılmayacak. Söz konusu maddede güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan hekimlerin özel hastanelerde çalışması için 600 gün bekleme süresi 450 güne çekilecek. Ayrıca bu süre pratisyen ve uzman hekimler için ayrı belirlenecek ücret tarifesi ile (75 bin-125 bin) kaldırılabilecek.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yaparak, ''KHK'lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75.000, uzman hekimler 120.000 TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek'' ifadelerini kullandı.

Sağlık teklifinin Genel Kurul görüşmeleri bugün başladı. Değişiklik önergesinin yarın yapılacak Genel Kurul'da verilmesi bekleniyor.

sağlık yasa teklifi
tbmm
Yorum (2)
se
Sağ duyu kazandı.
14
Cevapla
CEYHUN BALCI
Güvenlik soruşturması sonucu sakıncalılık söz konusuysa görev yargınındır. Yargı bu sakıncalılık durumunun aslını, astarını ortaya koyar. Gerçekse yaptırımı vardır. Değilse kişi aklanmış olur. Böylece kamusal hakları geri verilir. Para karşılığı hakların geri alınması ne demektir? Parayı veren ulusal güvenliği tehlikeye düşürmüş olmayacak mıdır? Ya da para vermek gibi kişiler arası eşitlik ilkesini zedeleyecek bir yol tutulması yanlış değil midir?Nereden baksanız kabul edilemez bir durum. Daha da kötüsü bu sözde çözümün çözümmüş gibi önümüze konması!
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir