Medimagazin logo

4/B’lilerle ilgili yönergenin son hali hazır

4/B’lilere eş durumu, askerlik, dönüşü ve becayiş haklarını verilmesini sağlayacak yönergenin önümüzdeki hafta çıkması bekleniyor
4/B’lilerle ilgili yönergenin son hali hazır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
4/B’lilere eş durumu, askerlik, dönüşü ve becayiş haklarını verilmesini sağlayacak yönergenin önümüzdeki hafta çıkması bekleniyor.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili olan Türk Sağlık Sen Genel merkezinin görüşünü alan Sağlık Bakanlığı 4/b'li sözleşmeli personel ile ilgili yönergeye son halini vererek muhtemelen önümüzdeki hafta yürürlüğe koyacak. 17.04.2009 tarihinde Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıya ilk olarak Türk Sağlık Sen davet edildi. Türk Sağlık Sen yapılan bu toplantıda eş durumu tayin hakkının haziran ayında, becayiş hakkınında ekim ayında verilecek olmasına itiraz ederek personelin kazanılmış hakkının bu sene için yönerge yayınlandığı gün yürürlüğe girmesini talep etti.
Türk Sağlık Sen yönergenin son halini şu şekilde açıkladı:

1. Yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce doğum ve askerlik sebebi ile hizmet sözleşmesi feshedilenler yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde il sağlık müdürlüklerine başvurmak şartı ile yeniden göreve başlatılacaktır. Yönergenin yayınlanacağı tarihten önce askerlik sebebi ile hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelden dava açanlar da bu haktan yararlanacaktır. Söz konusu personel öncelikle ayrıldıkları boş pozisyonda, bu pozisyonların kapatılmış veya diğer hizmet birimleri ile birleştirilmiş olması halinde personel ihtiyacı bulunan diğer birimlerdeki boş kadrolarda, diğer birimlerde boş kadro bulunmaması halinde ise Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre C ve D hizmet grubu illerdeki boş kadrolara atanacaktır.

2. Sözleşmeli personelin il içi ve il dışı karşılıklı yer değişikliği her yıl Ekim ayında yapılacaktır. Karşılıklı yer değişikliği talepleri görev yapılan ilin Sözleşmeli Personel Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Talepleri uygun görülen personel bu taleplerinden vazgeçemeyecektir. Karşılıklı yer değişikliği uygun görülen personel 5 gün süre ile izinli sayılacaktır. Unvanlar arasında karşılıklı yer değişikliği aynı unvanda bulunan personel arasında yapılacak olup, öğrenim farklılığı dikkate alınmayacaktır. Örneğin; hemşire unvanı ile görev yapan personelden birinin lise diğerinin ön lisans mezunu olması halinde karşılıklı yer değişikliği mümkün olacaktır.

3. Eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği için her yıl Şubat ayında boş sözleşmeli personel pozisyonları tespit edilecektir. Tespit edilen boş pozisyonlar Sağlık Bakanlığı internet sitesinde ilan edilerek personelin müracaatları alınacaktır. Eş durumu değişikliği her yıl Haziran ayı sonunda gerçekleştirilecektir. Müracaat sayısının boş pozisyon sayısından fazla olması halinde atama kura yolu ile yapılacaktır. Eş durumu nedeni ile yapılacak atamalarda kamu görevlisi olan eşin kurum içi yer değişikliğinin mümkün olmadığı ve mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunduğunun belgelenmesi gerekmektedir.

4. Gerek eş durumu atamaları gerekse karşılıklı yer değiştirme talepleri illerde oluşturulan Sözleşmeli Personel Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Söz konusu komisyon 5 kişiden oluşmakta olup başkanlığını il sağlık müdürü yapacaktır.

5. Sağlık mazereti nedeni ile atamalar, kendisi eşi ve çocukları ile sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin bulunduğu ilde mümkün olmadığına ilişkin Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile Sağlık Bakanlığına yapılacaktır. Sağlık mazereti nedeni ile yapılacak müracaatlarda atanılacak yer belirtilmeyecektir. Bakanlık bünyesinde oluşturulan sağlık komisyonu tarafından değerlendirme yapılarak tedavisinin mümkün olduğu her hangi bir ile bakanlıkça resen atama yapılacaktır.

6. Diğer hususlar ilgili Bakanlar Kurulu Kararında yer alan düzenleme ile paralellik arz edecek şekilde yönergede düzenlenmiştir.
4/b&#8217
lilerle
ilgili
yönergenin
son
hali
hazır
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir