Medimagazin logo

Doçentlik yönetmeliğinde değişikliğe gidildi

Resmi Gazete'de yayınlanan Doçentlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yönetmelikte düzenleme yapıldı.
Doçentlik yönetmeliğinde değişikliğe gidildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

10 Ağustos 2021 tarihli ve 31564 sayılı Resmi Gazete ile Doçentlik Yönetmeliği’nde düzenlemeye gidildi.

Buna göre, önceki yönetmelik ile yılda üç kez olmak üzere Ocak, Mayıs ve Eylül ayının yirminci günü ayının yirminci günü başlayan ve en geç ilgili ayın son çalışma günü mesai saati bitimine kadar yapılan doçentlik başvurları yeni düzenleme ile yılda iki kez yapılacak.

Yeni düzenleme ile doçentlik başvurusu Mart ve Ekim ayının yirminci gününde gerçekleştirilecek.

Ayrıca yeni düzenlemede 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “etiğinin ihlal edildiği” ibaresi “etiği ihlali” şeklinde değiştirilerek, başvuruda bulunduktan sonra asgari başvuru şartlarını sağlayamayan ya da etik ihlalde bulunduğu için başvurusu iptal edilen adayların dava kesinleşmeden yeni bir başvuru yapamayacağı fıkrası yer aldı.

Bu bağlamda Doçentlik Yönetmeliği’ne aşağıda yer alan fıkralar eklendi:

 Asgari başvuru şartlarını taşımayan adayların doçentlik başvurusunun iptal edilmesi ile birlikte, jüri üyeleri tarafından şartları sağladığı tespit edilen adaylar için “başarılı/başarısız” şeklinde değerlendirme raporu hazırlaması için Doçentlik Komisyonu tarafından ek süre  verilmektedir. Bu süre içinde düzenleme yapmayan jüri üyelerinin görevleri sonlandırılmakta, "asgari başvuru şartlarını sağlamamıştır" görüşünü sürdüren üyeler yerine ise yedek üye raporları değerlendirilmektedir.

Adaya ait başarısız olmasına ilişkin belge ve bilgiler jüri üyelerinin ismi gizli tutulmakla beraber yeni başvuruda jüri üyelerinin erişimine açılmaktadır.

doçentlik
yönetmelik
değişiklik
resmi gazete
Yorum (6)
müderris
sınav yok. affiliye adıyla eğitim öğretim (ne tıp ne asistan ) olmayan kurumlardan doçent olmak mümkün. doçent latince "doçentus"tan gelir. öğreten demektir. affilyede doçent olursan kime öğreteceksin. tüm değerlerin içi boşaldı. sulandırıldı. ranta kurban edildi. dünyanın hiç bir üniversitesinde afrika dahil doçentliğe tekabül eden akademik unvan sınavsız dosya yollamakla olmaz. uzaktan eğitimli doçentlik sadece biz var. hoş zaten doçentlik alman ekolunun unvanı. almanya, avusturya, çekya, isviçre'de var. bize de 33 reformunda almanlar getirdi. 1980 lere kadar yayın değil tez vardı. 80 sonrası yayın+sınav şimdi de yayın dosyası. sultangazi üniversitesine affiliye malkara akuapark hastanesinde dosya doçentliği..sonra dünya akademi liginde devamlı düşüş. her şey bozuldu ama her şey. böyle doçent olsan ancak özel hastane patronunu memenun edersin.
61
Cevapla
maruf
asıl değişiklik MAZRUFta olmalı. Zarf'ın postaya veriliş tarihleri değişmiş.
10
Cevapla
uzman
dünyanın en tuhaf akademik unvan alış biçimi. sadece yayın ve diğer bilimsel etkinlikler (ders,kongrede sunum vb) dosya ile gidiyor. indekslere giren 1-2 dış yayın mutlak şart. dış yayını kendisini destekleyen hocanın yaptığı adaylar var. sınav yok. bilgi birikimini nasıl ölçeceksin. cerrahi dallarda ameliyat tekniğine nasıl bakacaksın. sadece yayını olan tekniği vasat cerrahi daldan nasıl doçent yapacaksın. bu sisteme niye gerek duyuldu. sınav neye kaldırıldı. akademisyenlerin kalitesi mi arttı.
25
Cevapla
murat124
müderris (dr) muderris de muderrisus dan mi geliyor hocam.. Kelime Kökeni Almanca dozent "üniversitede öğretim görevlisi" sözcüğünden alıntıdır. Almanca sözcük Latince docens "öğreten" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince docere, doct- "öğretmek" fiilinden +ens sonekiyle türetilmiştir.
0
Cevapla
Müderris 2
Ben farklı bir şey mi söyledim.sayin başlamış. Profesor professionaldan gelir İşinin erbabı demek.rektor anglikan kilise baş papazlar dekan on anlamında deka dan gelir.kilise okullarda on papaz öğrencisi sorumlusu.bizde askerlikte takım çavuşu gibi.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir