Medimagazin logo

Doçentlik Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Doçentlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Doçentlik Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

DOÇENTLİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 15/4/2018 tarihli ve 30392 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Doçentlik Yönetmeliği nin 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkranın üçüncü cümlesinde yer alan "Ancak adayın" ibaresi "Adayın" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(4) Jürinin asıl ve yedek üyelerine elektronik ortamda bildirim yapılır. Ayrıca jüri üyeliği görevi olan öğretim üyelerinin listesi mensubu bulundukları üniversite rektörlüğüne bildirilir."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası ve beşinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Jürinin asıl ve yedek üyeleri, süresi içinde rapor hazırlamalarına engel olacak mazeretlerinin ortaya çıkması halinde, bu mazeretini görevli olduğu yükseköğretim kurumuna yazılı olarak bildirir. Jüri üyesi mazeretinin uygun bulunduğuna ilişkin üniversite yönetim kurulu kararını elektronik ortamda Doçentlik Bilgi Sistemi (DBS) üzerinden Üniversitelerarası Kurula bildirmekle yükümlüdür. Bildirim üzerine, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından bu kişinin jüri üyeliği iptal edilir ve yedek üyelerin raporları sırasıyla değerlendirmeye alınır. Jüri üyesi mazeretinin uygun bulunduğuna ilişkin üniversite yönetim kurulu kararı bulunmadığı sürece bu görevden kaçınamaz. Kabul edilmiş mazereti olmaksızın görevini süresi içinde yapmayan jüri üyesinin genel hükümlere göre idari ve cezai sorumluluğu saklıdır."

"Doçentlik Komisyonunca asgari başvuru şartları sağlamadığına karar verilen adayın başvurusu iptal edilerek adaya sadece, başvuru şartlarını sağlamadığına dair bildirim yapılır."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin altıncı fıkrasının ilk cümlesinde yer alan "aday, doçentlik değerlendirme başvurusunda başarısız sayılır." ibaresi "adayın başvurusu iptal edilir." olarak değiştirilmiş ve aynı maddenin sekizinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan "aday başarısız sayılır." ibaresi "adayın başvurusu iptal edilir." olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan "on beş" ibaresi "on dokuz" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 - Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

doçentli̇k yönetmeli̇ği̇
Yorum (1)
Dr.Cevdett
YARIM İMAM DİNDEN, YARIM HEKİM CANDAN EDER! Devletin en tepesinden itibaren hekim yetiştirmede rolü olan her kurum ve kişiye sesleniyorum! Hekim yetiştirmek doktorculuk oynamaya benzemez. Lütfen kadrosu, hastası, binası yetersiz olan yerlere milletvekillerinin gazına gelerek tıp fakültesi açmayın. Adam gibi dolu dolu üniversiteler dışındaki yerlere tıp öğrencisi ve uzmanlık öğrencisi göndermeyin. Bu işin vebali büyüktür, kaybedilen canın kul hakkını ödeyemezsiniz. Allah'tan korkun.
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir