Medimagazin logo

Hasta Hakları Yönetmeliğinde değişiklik

Hasta Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Hasta Hakları Yönetmeliğinde değişiklik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

23 Aralık 2016 CUMA

Resmi Gazete

Sayı : 29927

YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığından:

HASTA HAKLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 1/8/1998 tarihli ve 23420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hasta Hakları Yönetmeliğinin 42/A maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan "hasta iletişim birimine" ibaresi "hasta hakları birimine" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 42/B maddesinin başlığında ve aynı maddenin birinci fıkrasında yer alan "hasta iletişim birimleri" ibaresi "hasta hakları birimleri" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 42/C maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin ilk cümlesi yürürlükten kaldırılmış ve (g) bendinde yer alan 'Hasta iletişim birimine' ibaresi "Hasta hakları birimine" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değişmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 1 - Sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde bulunan hasta iletişim birimleri, en geç bir ay içerisinde hasta hakları birimine dönüştürülür."

MADDE 5 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 - Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

hasta
hakları
yönetmeliğinde
değişiklik
Yorum (1)
Ahmet Özhasta
Randevu alarak hastaneye gittiğimde en tabi hakkım bana ayrılması gereken 10 dakikalık sürede muayene olmak, dinlenmek.. ama o 10 dakikada doktor başka randevusuz hasta da alıyor sonuç da alıyor hakkım gaspediliyor.. hasta hakları hakkımı koruyacaksa iyi olmuş
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir