Medimagazin logo

2. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Günleri başladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Öneş, romatizmal hastalıkların fizik tedavi kısmının çok önemli olduğunu belirterek, "Gerçekten tek başına ilaç tedavisi bu hastalarda yeterli değil. O nedenle fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri, ilaç tedavisinin hem de fizik tedavi ve rehabilitasyonun imkanlarını da kullanarak hastaların yaşam kalitesini artırıyor." dedi.
Kaynak: AA
2. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Günleri başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SBÜ Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı tarafından Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nda düzenlenen ve "Spondiloartritlerde komorbiditeler ve tedavi" konusunun masaya yatırılacağı "2. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Günleri" başladı.

Etkinliğe ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kongre Başkanı Prof. Dr. Öneş, sempozyumda, özellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon ve romatoloji bölümünde çok sık rastlanan bir romatizmal hastalıklar grubunun çok detaylı olarak ele alınacağını ifade etti. 

Etkinliğin bir eğitim sempozyumu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öneş, Türkiye'de, romatizmal hastalıkların oldukça sık görüldüğünü ve bunların sadece eklemleri ve iskelet sistemini değil, göz, akciğer, böbrek, cilt gibi diğer sistemleri de etkileyebileceğini belirtti.

Öneş, amaçlarının eklem tutulumuyla, özellikle kronik bel ağrısıyla seyreden ve diz, ayak bileği gibi periferik eklem bölgelerini tutan hastalık grubunun, aslında sadece eklemlerle sınırlı olmadığını ve diğer sistemleri de etkilediğini vurgulamak ve bu noktada farkındalığı artırmak olduğunu ifade ederek, konunun ilgili branşlardan uzmanlarca tartışılacağını söyledi. 

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri olarak hem romatizmal hastalıklarla hem de bu hastalıkların rehabilitasyon kısmıyla ilgilendiklerini aktaran Öneş, "Romatizmal hastalıklarının fizik tedavi kısmı çok önemli. Gerçekten tek başına ilaç tedavisi bu hastalarda yeterli değil. O nedenle fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri, ilaç tedavisinin hem de fizik tedavi ve rehabilitasyonun imkanlarını da kullanarak hastaların yaşam kalitesini artırıyor." diye konuştu.

 "Bilim insanı olmak zorundayız"

SBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı da toplantıda masaya yatırılarak, gün boyu uzmanlarca tartışılacak konuların önemine değinerek, üniversite bünyesindeki tüm ana bilim dallarının yılda en az bir kere bu tıp organizasyonlar yaptığını aktardı.

Prof. Dr. Taşçı, "Bilim insanı olmak zorundayız. Öbür türlü Batı'nın birtakım teknolojilerini, ilaçlarını, kurallarını, kılavuzlarını aldığımız ve uyguladığımız zaman teknik seviyede iyi olsak bile, bilim insani seviyesine ulaşamayız. Bu nedenle bu bilimsel kongreler çok önemli." ifadelerini kullandı. 

Üniversitenin 2015'te kurulduğunu anımsatan Taşçı, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 9 bin asistanımız, bir o kadar da eğiticimiz var. Bizim bu noktada durduğumuz yer eğitimin yönetimi. Yoksa sağlık hizmetiyle ilgili bizim herhangi bir sorumluluğumuz yok. Ama hekimlik mesleği hastayla birlikte öğrenildiği için hastanelerde çalışmak zorundayız. Bu bakımdan yapımız büyük ama bunun durduğumuz yer, yaptığımız işler net olduğu için bu 3 senedir sağlıklı bir şekilde uygulanabiliyor."

Etkinlik, gün boyu yapılacak bilimsel oturumların ardından sona erecek. 

fiziksel tıp
kadriye öneş
rehabilitasyon
Yorum (10)
Fzt mustafa
İğne ve ilaç tedavisi dışında Bi sorum olacak: Fizyoterapist nedir? Fizyoterapist ne işe yarar? Teşhisin adı: 1)hotpack (sıcak uygulama) 2ultrason (ses dalgasıyla bölgeyi ısıtma) 3 tens 4 egzersiz Bunlar için bu kadar toplantıya değer mi? Ama tedavi üzerindeki emek ve hakkınıza binaen Doktor olarak iyi yere dükkan açmışsınız vesselam..
5
Cevapla
dr
Bilimsel Kongreler Ankara İstanbul gibi herkesin kolay ulaşabileceği yerler yerine Antalya ve İzmir'in 5 yıldızlı otel bölgelerinde yapılıyor. Kendi paramızla katılalım dışarda kalalım diyoruz, otel kulanım bedeli diye günlük 100-200 Euro alıyorlar. İlla bir firmayla anlaşıp kongreye gitmek zorundamıyız. Sözde kongre hakkını sınırlamış sağlık bakanlığı. Aynı posteri 10 tane kongreye gönderiyor sözde büyük hoca yıl boyu gezip tozuyor. Tarlada çömelerek çalışmış peroneal sinir hasarına bağlı düşük ayak olmuş bunu poster yapıp kongre hakkını koruyorlar. Bende poster yaptım beli ağrıyordu MR'da fıtık çıktı.. HAHAAH
1502
Cevapla
Medin
dr(FTR)ci çok haklı. Kongre götürme çift kör olmalı. Dr kendisini hangi firma götürdüğünü bilmeyecek, firma kimi götürdüğünü bilmeyecek. Sağlık bakanlığı arada ayarlayacak. Belki 2071'e bu sistem yetişir. Bu gelene kadar bu sistem devam.
30
Cevapla
fzt mustafa
bi üstümdeki yoruma bin kişi beğeni yapmış ama bir kişi bile benim sorduğum soruya cevap vermemiş. demekki ya soru cevaplanmaya değer bulunmadı yada fizyoterapistin ne olduğunu hekimlerde bilmiyor. yada bilniyor bilmezden geliniyor. iyi ama abi sistem niye böyle ya?
4
Cevapla
ömer hayyam
1000 BEĞENİ YAPAN ARKADAŞIN 1) PARMAĞI, 2) BEYNİ 3) MOUSE ININ REHABİLİTASYONA İHTİYACI HASIL OLMUŞ GİBİ
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir