Medimagazin logo

2018-YDUS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı: En düşük puan Çocuk Yoğun Bakımı

ÖSYM 2018-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (YDUS) ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu
2018-YDUS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı: En düşük puan Çocuk Yoğun Bakımı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamada 18-22 Ekim 2019 tarihleri arasında tercihleri alınan 2018-YDUS Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının 3 alanına (İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum) ait ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 31 Ekim 2019 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Ek yerleştirme sonuçlarına göre; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakımı  45,31250 en küçük puanı alırken; en yüksek puan ile yerleşilen bölüm 73,35500 puan ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları oldu.

 

ösym
ydus
Yorum (3)
Hakan
Yan dal yapınca maaşda da döner sermayede de artış olmuyor. Mantık olarak daha çok yıprandığın ve daha riskli hastalara baktığın için daha çok kazanman gerekiyor ama tersine daha az kazanıyorsun. 3 yıl eğitim+ mecburi hizmet=sonuç bulunduğun durumdan daha kötüsü.
33
Cevapla
ORTADAL
YAPMA KİMSE SENİ ZORLAMIYOR HATTA TIP NİYE OKUDUN .-)
18
Cevapla
Fatma
Yandal yapmanın artısı olmasa heralde bu kadar insan dirsek çürütmezdi diye düşünüyorum . Dahiliye uzmanlarının durumuna gelince döner sermaye yerlerde zaten sayı da giderek artmakta yakında köylere dahiliye uzmanı verilecek diye düşünmeye başladım . Zaten Yandal mecburide de Doğu güneydoğu il merkezlerine tayin çıkıyor genellikle . Mevcut şartlarda hiçbir doktorun zaten içaçıcı olmadığı bir ortamda daha spesifik hastalara bakıp daha fazla döner almak daha mantıklı geliyor . Dahiliye çok genel branş ve zaman içerisinde çoğu arada kalan hastanın diğer hekimlerin almak istemedikleri hastaların siZde kalması; emeğin değersizleltirilmesi ile debıkkınlık tükenmişlik de baş gösteriyor
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir