Medimagazin logo

Abdi İbrahim'in başına Ankara Tıp'lı CEO atandı

Abdi İbrahim İlaç CEO'luk görevine sektörün deneyimli ve başarılı ismi Dr. Süha Taşpolatoğlu getirildi.
Abdi İbrahim'in başına Ankara Tıp'lı CEO atandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim’in sürdürülebilir liderlik ve uluslararası hedefler vizyonu ile şekillenen son gelişmeler kapsamında, Dr. Süha Taşpolatoğlu Abdi İbrahim İlaç CEO’luk  görevine getirildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Taşpolatoğlu, 1990 yılında adım attığı ilaç sektöründe ulusal ve uluslararası şirketlerin satış ve pazarlama bölümlerinde müdürlük, direktörlük ve genel müdürlük  görevlerini üstlendi.

2001 - 2009 yılları arasında Abdi İbrahim’de Satış ve Pazarlama alanında üst düzey yöneticilik görevlerini başarıyla yerine getirerek Satış ve Pazarlama Genel Müdürlüğü sorumluluğunu üstlenen Süha Taşpolatoğlu, 2009 yıllından bu yana Roche Türkiye Genel Müdürü olarak görev yaptı.

3 Haziran 2013 tarihi itibariyle, 4 yıl aradan sonra, tekrar Abdi İbrahim’ e katılan Dr. Taşpolatoğlu; Abdi İbrahim Holding bünyesine bağlı yurtiçindeki ve yurtdışındaki tüm ilaç şirketlerinden ve aynı zamanda Abdi İbrahim Otsuka şirketinden de sorumlu olarak Abdi İbrahim Holding Yönetim Kurulu’na raporlayacak.

Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut konuyla ilgili olarak: “ 2003 yılından bu yana Türk ilaç sektörünün lider şirketi olan Abdi İbrahim bugün global bir oyuncu olma vizyonuyla faaliyetlerine yön vermektedir. 2021 Vizyonumuzla sektördeki gücümüzü daha da artırdığımız bu dönemde, hem Türkiye pazarı ve tüketici beklentileri konusunda uzman hem de uluslararası alanda engin bir iş tecrübesine sahip bir liderin Abdi İbrahim’e yeniden katılıyor olmasından dolayı son derece mutluyuz” dedi.
 

abdi
i̇brahim'in
başına
ankara
tıp'lı
ceo
atandı
Yorum (9)
Frankie Bellevan
ilaç mümessilliği kavramı sağlık bakanlığı yetkililerince yasaklanmalıdır. hem hasta mahremiyetleri ihlal edilmekte hem de ne yazık ki içimizdeki "zayıf karakterli" meslektaşlarımız değişik vaadlerle ayartılmaktadır. tabii ki sağlık bakanlığı da bu rant sisteminin içinde olup beraber çalışmıyorlarsa. kimse bana hikaye anlatmasın.
1
Cevapla
mücahit altuntaş
Hekimin ilaç kullanmasının etkisini artıran hertürlü uygulama kademeli olarak bu söktörde çalışan arkadaşlarımızı madur etmeden , sosyal yıkım oluşturmadan kaldırılmalıdır. İlaç tanıtımı bağımsız kurulların ( hasta haklarının, bağımsız özerk kalmayı başaran üniversitelerde etik komitelerin ilaç firma temsilcilerininde içinde bulunduğu )komisyon tarafından denetlenmelidir.Bu kurullar siyasi iradeden bağımsız çalışmalıdır. Hekimlere ilaç hakkında bilgi bire bir değil , toplu olarak , etik kurulların denetiminde yapılmalıdır. Hiçbir hekim bireysel olarak ilaç tanıtımında bulunmamamlıdır.İlaç Etik komitenin onayını ve yapacağı konuşma içeriğini açıklayarak konuşma yapmalıdır. Hekimler ilaç yan etkileri , fazla ilaç kullanımının sorunları üzerine sık sık bilgilendirilmelidir.Yılda en az birkez bu eğitim zorunlu kılınmalıdır. Sağlıkta temel olan akılcı muayne süreleri , akılcı sevk sistemi , elektoronik ortamda takip sistemidir.Akılsız , kontrolsüz , oryantasyonu bozuk olan hiçbir sağlık tutumuna müsade edilmemelidir.Sağlıkta iş yükünü ve harcamayı artıran başta perfrmans hemen terk edilmelidir.Bu hekimin hasta ile akılcı ilişki kurmasını en başından bozmakta , gerksiz ilaç kullanımını artırmaktadır. Sağlık tek bir siyasi otoritenin değil bilimin kontrolüne girmelidir.Özerk ve bağımsız kurulllarca denetlenmeli , tavsiyede bulunulmalı , kamuoyu yanlış uygulamalar konusunda " TV dizilerin en çok izlendiği saatlerde" bilgilendirilmelir. Gereksiz ilaç kullanımı önemli bir sağlık sorunudur.Daha önemlisi ise sağlıkta ne hastanın ne hekmin oryantasyon içinde olduğu mevcut sağlık sisteminin içinde bulunduğu sorunları tanımlamak yeni bir sağlık sistemi kurgulamktır. Sağlık sistemi bilimin özerk ve bağımsız kurullarca denetiminde değil , siyasetin , karlılığın , büyük ilaç şirketlerin etkisi altındadır.Bu durum insan sağlığını çeşitli sonuçlarıyla tehdit etmektedir.Hekim prestijini bozmakta , sağlık sisteminin güvenilirliğini zedelemektedir. Önce zarar verme.Yaklaşımının ve sağlık sisteminin bilimsel çalıştığna emin ol. Neden sağlık sistemi ? Artık biliyoruz sektör haline gelen sağlık sistemi salt hekim tutumu değil , pazar ,karlılık , yatırım , reklam , planlama , organizasyon gibi bireysel hekim tutumunun ötesinde değerlerlerle çalışmaktadır , yönlenmektedir. Sağlık sistemine muaynanelerde birebir hasta hekim yaklaşımınını ötesinde gelişen seyri ,teknoloji , karlılık , pazar , pazarlama unsurlarının insan sağlığını ne düzeyde tehdit ettiğinin iyi belirlenmesi gerekmektedir. Sağlıkta oterite hekminin vicdanı ve hekimik değerleri değildir.Oterite , sağlık sisteminin hegomonyası , vicdanı , akışı ile belirlenmektedir.
0
Cevapla
aydin sinal
hic bir hekim bir ilaci faydasi,fiyati,piyasada rahat bulunmasi ,yan etkilerinin az olmasi...v.s. gibi kriterleri,yayinlari,calismalari göz önüne alarak yazmiyor,sadece ilac siketlerinin promosyonu,yüzde vermesi,kongrelere seyahatlere götürmesi,hatta arabasinin benzin parasini vermesi gibi hannutcu yöntemler icin yaziyor.tipki gazeteciler gibi.ic anadolunun en büyük ilac deposunda müdür bir tanidik"abi doktorlara verdiklerimizi bir duysan aklin oynar"demisti.artik türkiyeden duydugum hic birsey aklimi oynatmiyor.hersey normal
0
Cevapla
postenflamatuar
Bakıyorum Aydın Sinal iftira atmaya da başlamış. Ayıptır. hic bir hekim bir ilaci faydasi,fiyati,piyasada rahat bulunmasi ,yan etkilerinin az olmasi...v.s. gibi kriterleri,yayinlari,calismalari göz önüne alarak yazmiyor,sadece ilac siketlerinin promosyonu,yüzde vermesi,kongrelere seyahatlere götürmesi,hatta arabasinin benzin parasini vermesi gibi hannutcu yöntemler icin yaziyor diyor. Hiç bir doktor dediği için beni de katmış sahtekarların içine ancak ben önce etkinliğine sonra en ucuzuna bakarım. Yan etkilerine dikkat ederim. Hastayı ciddi yan etkilere karşı uyarırım. Reprezantları da takmam. Kongre meraklısı da değilim. Zaten gitmiyorum. İlaç firmalarına yalakalık yapmıyorum. Kongrelere astronomik fiyatlarla katılma imkanım da yok. Belli sayıda az yayını takib ediyorum çünkü param yok. Bu kadar rahat iftira attığına göre olayı kendinden biliyor olmayasın? Sahtekarlar, üçkağıtçılar her meslekten olur. Bunları belirleyip cezalandırmak yetkisi o meslekten olanlara değil yasalar ile istihbarat ve emniyet güçlerine ve mahkemelere verilmiştir. Avrupadasın bunu da bilmiyorsun.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
hekimlerin hiçbiri(çünkü hepsi anlamı çıkar) genellemesi dışında aydın abi'nin verdiği örneklere birebir şahit olmuşumdur. eminim pek çok meslektaşımız da. bu çirkinliklere bir an önce son verilmelidir. hatta tüm çirkinliklere. bu bizim evimizin önü. temizlemek zorunda olanlar da bizleriz. en azından bu pisliği görmek zorundayız. en azından karşı durmak,karşı olmak zorundayız. iş ilaç firmalarından menfaat temin etmeye gelince meslektaşlarımız arasında hocasından tutun,uzmanına,aile hekimine,pratisyen hekimlik yapan pek çok hekime varana kadar tam bir konsensus oluşuyor. herkes kendi çapınca,kalitesince(!) birşeyler götürmenin,kapmanın peşine düşüyor. daha sonra da bu mümessil arkadaşların ağzına sağda solda,cafelerde,restoranlarda,barlarda sakız oluyorlar. şu hocaya şunu,bu hocaya bunu yaptık sonra şöyle oldu böyle oldu diye anlatıp duruyorlar. tam bir rezalet.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir