Medimagazin logo

Akciğer Kanseri tedavisine FDA'den onay: Pembrolizumab

MSD’nin İmmunoonkolojik Ajanı “Pembrolizumab” Küçük Hücre Dışı Akciğer Kanseri Tedavisinde Amerikan İlaç ve Gıda Ajansı FDA’dan Onay Aldı
Akciğer Kanseri tedavisine FDA'den onay: Pembrolizumab
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MSD tarafından geliştirilen ve dünyada çığır açıcı ilaçlar kategorisinde yer alan “Pembrolizumab Anti-PD–1 tedavisi” ileri evre melanom (rezeke edilemeyen ve metastatik) tedavisinden sonra platinyum içeren kemoterapi esnasında veya sonrasında hastalığında ilerleme görülen ve FDA onaylı bir testle belirlenen, tümörleri PD-L1 (programlı ölüm reseptörü–1) eksprese eden metastatik küçük hücre dışı akciğer kanseri (KHDAK) hastalarının tedavisinde de kullanılmak üzere Amerikan Gıda ve İlaç Ajansı (FDA) tarafından onaylandı.

Onay süreci hakkında bilgi veren MSD Araştırma Laboratuarları Başkanı Dr. Roger M. Perlmutter, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Pembrolizumab Anti-PD–1 tedavisinin küçük hücreli olmayan akciğer kanserinde de onay almış olması kendimizi immünoterapinin yararlarını kanser hastalarına ulaştırmaya derin şekilde adamış olmamızın bir sonucudur. Dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları ve hekimlerle birlikte, bu ağır hastalıkla mücadele eden hastaların yaşam kalitelerini iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi, New York Presbyterian Hastanesi’nde torasik onkoloji direktörü ve immünoterapötik bölümü direktörü, aynı zamanda Pembrolizumab Anti-PD–1 tedavisi akciğer kanseri klinik programının baş araştırmacısı Dr. Naiyer Rizvi ise şunları söyledi: “Bu önemli haber, küçük hücreli olmayan akciğer kanseri hastalarına yardım etmede artık yeni bir immünoterapi seçeneğine sahip olduğumuz anlamına geliyor. İmmün kontrol noktası inhibitörleriyle olan yanıtın sürekliliği heyecan verici ve hastalarımız için birçok yeni seçenek sunuyor. PD-L1’e eşlik eden tanının ilk kez onaylanmasıyla da, bu tedaviden fayda görmesi daha muhtemel olan hastaları da tespit edebileceğiz.”

pembrolizumab
akciğer kanseri
i̇mmunoonkoloji
tedavi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir