Medimagazin logo

Ambulansın sireninden rahatsız olup önüne kırdı... 'Beyaz kod' verildi

Adıyaman’da vakaya giden ambulansı, siren çalmasından rahatsız olduğu gerekçesiyle kamyonetle takip ederek önünü kesen bir kişi, sağlıkçılara saldırdı.
Kaynak: İHA
Ambulansın sireninden rahatsız olup önüne kırdı... 'Beyaz kod' verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gölbaşı Caddesi üzerinde önceki gece alkollü bir kişi kaldırımda sızdı. Vatandaşlar yağmur altında kaldırımda uzanan bu kişi için 112 acil sağlık hizmetlerinden ambulans talebinde bulundu.

Ambulans siren çalarak hızlı bir şekilde olay yerine hareket etti. Ancak Karapınar Caddesi üzerinde bir kamyonet ambulansı sıkıştırmaya çalıştı. Ambulansı takip eden kamyonet sürücüsü, Gölbaşı Caddesi ile Atatürk Bulvarı'nın kesişme noktasında ambulansın önüne geçti.

AMBULANSI DURDURUP SALDIRDI

Ambulansı durduran ve içerisindeki sağlık görevlilerine hakaret eden bu kişi, ambulansın içerisinde hasta olmadığı halde siren çalmasından rahatsız olduğunu belirterek saldırdı. Görevliler Emine K., Merve G. ve Serhat D.'nin içinde bulunduğu ambulansın önünü kesip, Serhat D.'ye tekme attı.

SAĞLIK PERSONELİ ŞİKÂYETÇİ OLDU

Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. Saldırıda bulunan kişi, kamyonetine binerek olay yerinden ayrıldı. Sağlık görevlileri,  bu kişiden şikâyetçi oldu.
Polis ekipleri ambulansın önünü keserek sağlıkçıları darp etmeye çalışan kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

'BEYAZ KOD' VERİLDİ

Sağlık Müdürü Erdoğan Öz yaptığı yazılı açıklamada, ‘Beyaz Kod’ verildiğini belirterek, “Ambulansın hastaya giderken boş olması lazım. Ambulans vakaya müdahale için gidiyor. Konuyla ilgili bize bilgi verildi. Bizde Beyaz Kod verdik. Müdürlük olarak biz de yasal sürece dahil olacağız” dedi.

ambulans
şiddet
sağlık
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Aynı zat-ı muhterem, MUTLAKA polis arabalarını da ihbar mahallerine giderken sıkıştırıp , “ daha kimse kimseyi öldürmedi , tecavüz olmadı, şehirde yangınlar çıkmadı , yağmalamalar olmadı , ne diye siren çalıyorsunuz !!??” diye uyararak üstün vatandaşlık görevlerinden birisini yerine getirmiştir diye düşünüyorum. Ekstrem olaylar haber olur ama bu topluma mal olmaz.
40
Cevapla
Ahmet Taha
İşte bu olay işin ne kadar yoldan çıktığının belgesidir. Caydırcı ceza olmayınca insanoğlu işte böyle zıvanadan çıkar. Doktora saldır ceza yok, hemşireye saldır ceza yok, sekretere saldır ceza yok, kırmızı ışıkta geç ceza yok, makas at ceza yok, emniyet şeridini ihlal et ceza yok, ambulansa yol verme ceza yok. Nihayeti ambulansın yolunu kesip saldırma noktasına kadar tırmanmış durumda. Toplumlarda suç artışını eğitimsizlik değil suçun cezasız kalması tetikler.
42
Cevapla
TBB
SAĞLIK BAKANLIĞI ACİLLERLE İLGİLENMİYOR.ACİLLERDE DEVAMLI SALDIRI VE ŞİDDET VE HAKARET VARDIR..ACİL DOKTORU CANINDAN BEZMİŞTİR.SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIKTA ŞİDDETİ TEŞVİK ETMEMELİDİR.20 ŞUBAT DA YAYINLANAN GENELGENİN ALTI BOŞTUR.
26
Cevapla
acilde
ACİL DOKTORU DÖNER ALAMIYOR AMA DEVAMLI ŞİDDETE MARUZ KALIYOR.SAĞLIK BAKANLIĞI ACİLLERİ BOŞLAMIŞ.ACİLLERLE İLGİLENEN YOK.ACİL HEKİMİ KAFAYI YEMİŞ.HERKES ACİLDEN KAÇIYOR.UZMAN ACİLE GELMEK İSTEMİYOR.ACİLLER KOKMUŞ.HALKIMIZ DAN BAZILARI AŞIRI ŞIMARIK VE SALDIRGAN.ÇEKİLECEK HAL DEĞİL.ACİLDE ESKİ PRATİSYEN KALMAMIŞ BIKMIŞ USANMIŞ VE KAÇMIŞ.ACİL PRATİSYENİ DÖNER ALAMIYOR.
21
Cevapla
dr
Ambulansın önünü kesip, görevlilere saldıran bu kişi(!)ye ömür boyu ambulans sürücülüğü cezası verilmeli...
49
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir