Medimagazin logo

Bin 500 ilaca yeni ruhsat geliyor

Sağlık Bakanlığı, 'bulunamayan ilaçlar' sorununa neşter attı. Dünyada olup, Türkiye'de bulunmayan ilaç kalmayacak
Kaynak: SABAH - SAFURE CANTÜRK
Bin 500 ilaca yeni ruhsat geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bulunamayan ithal ilaçlarla ilgili yeni bir düzenleme başlattı. Başta kanser hastaları olmak üzere, yeni tedavi ümidi için yurtdışından ilaç bekleyen hastaların mağduriyetlerini gidermek için laboratuvar sayısını artırarak ilaçların ruhsatlandırılmasını hızlandıracak. Sağlık Bakanlığı Türkiye'de ruhsatı olmadığı için yurtdışından getirilen tüm ilaçlara 4 ay içinde ruhsat verecek. Yaklaşık bin 500 ilacın ruhsat başvurusu var. Kabul edilenler piyasaya girecek. Yurtdışından getirilen ilaçlar için devlet her yıl 1 milyar TL'lik harcama yapıyor.

RUHSAT SÜRECİ DAHA HIZLI OLACAK
Hem vatandaşların mağduriyetini gidermek hem de kamu maliyetini azaltmak için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ilaç analiz laboratuvar sayısını artırdı. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin laboratuvarlarıyla bir sözleşme imzalayan kurum, kısa bir süre içerisinde bu ilaçları ruhsatlandırarak piyasada bulunmasını sağlayacak.

bin
500
ilaca
yeni
ruhsat
geliyor
Yorum (2)
Ahmet
Türkiyeye ithal ilaç için başvurmuyorlar ki zaten pahalı ilaçlar için. SGK nın fiyat politikasından dolayı getirmedikleri gibi yeni jenerasyon etken maddeler ülkemize neredeyse hiç uğramıyor. Problem laboratuvar sayısını artırmakta değil zihniyeti değiştirmekte..
4
Cevapla
cem vatanoğlu
Ahmet bey e katılıyorum türkiyede fiyatı 10 tl nin altında olduğu için üretilmeyen ilaçlar çok fazla yani yetim ilaç politikamız yok ör: kromolin sodyum,eritromisin gibi etken maddeli ilaçlar üretilmemekte;)
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir