Medimagazin logo

Can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesiyle Sağlık Müdürlüğüne başvurdular

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde saldırılara maruz kalan 112 istasyonu çalışanları can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesiyle Sağlık Müdürlüğüne dilekçeyle başvurdu
Can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesiyle Sağlık Müdürlüğüne başvurdular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, ilçedeki 1 ve 2 No'lu 112 istasyonlarına bir süre önce bıçaklı ve pompalı tüfekle saldırılarda bulunulduğunu hatırlatarak saldırganların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Saldırıların adli bir olayda 112 çalışanlarının şahitliği nedeniyle cezaevine gönderilen kişi, oğlu ve arkadaşları tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden gruptakiler, alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Bu nedenle bir süre ilçeye merkezden 112 hizmetlerinin verilmesini isteyen çalışanlar, durumu anlatan dilekçelerini Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Eğitim salonunda 112 çalışanlarının sorunlarını dinleyen Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ise istasyonların güvenliği için ilave tedbirler alınacağı, suçluların yeniden yakalanarak cezalandırılması için itirazda bulunacaklarını ifade etti.

Yılmaz, "Geçen cumartesi sabahı meydana gelen bu saldırı hepimizin canını yakmıştır. İlgili kolluk kuvvetlerine, emniyete, savcılığa başvuru yapılmıştır. Savcı konu hakkında bugün yine bilgilendirilecek. Kurum avukatlarıyla savcılığa salıverilmeyle ilgili itirazda bulunacağız. Suçluların en ağır cezayı alması için elimizden gelenin yapılacağının bilinmesini isterim." diye konuştu.

Saldırı sonrası 112 çalışanlarının yaşadığı tedirginliği anlayışla karşıladıklarını dile getiren Yılmaz, söz konusu istasyonlarda ilave ek tedbir alınacağını belirtti.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Sağlık Müdürü Yusuf Güney de 112 çalışanlarını dinleyerek sorunlarının çözülmesi için ilgililerle görüşüleceğini söyledi.

Saldırıları kınayan sağlık sendikası temsilcileri de 112 çalışanlarına destek vererek konunun takipçisi olduklarını kaydetti.

samsun
112
sağlıkta şiddet
sağlık müdürlüğü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir