Medimagazin logo

"Fizyoterapistler az olduğu için özeli seçiyor"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kök hücre nakli ile ilgili kararı ancak bilimsel etik kurulların karar verebileceğini söyledi.
"Fizyoterapistler az olduğu için özeli seçiyor"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akdağ, kas hastası çocukları olan ailelerin kök hücre nakli ile ilgili beklentilerine değindi. Kas hastası çocukların ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını ve bu konuda kendilerine gereken desteği verdiklerini belirten Akdağ, ancak hastalığın kesin tedavisinin henüz bulunmadığını söyledi. Kök hücre naklinin bu hastalığın tedavisinde bir çözüm oluşturup oluşturmayacağının bilimsel olarak henüz kanıtlanamadığına dikkati çeken Akdağ, bu nedenle çocukların kobay olarak kullanılamayacağını ifade etti.

 

Akdağ ayrıca, kök hücre nakli konusunda kendisinin değil, ancak bilimsel etik kurulların karar verebileceğini söyledi.

 

Türkiye'de fizyoterapist konusunda yaşanan sıkıntıyla ilgili bir soru üzerine Akdağ, ülkede fizyoterapist sayısının az olduğunu, bu nedenle mevcut fizyoterapistlerin, daha fazla gelir elde ettikleri için devleti değil özel sektörü tercih ettiğini bildirdi. Akdağ, sorunun çözülmesi için daha fazla fizyoterapist yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Akdağ, sağlık personelinin kendi arasında farklı özlük haklarına sahip olduğuna yönelik bir eleştiri üzerine, bu farklılığın yalnızca olumsuz yönlerini değil, olumlu yönlerini de görmek gerektiğine işaret etti. Akdağ, 4-B statüsünde görev yapan sağlık çalışanlarının, emekli olduklarında klasik devlet memurundan daha fazla maaş alabileceğini vurguladı.

 

Bakan Akdağ, sözleşmeli personel çalıştırmaktan vazgeçmek gibi bir planlarının olmadığını, böyle bir durumun sağlık sektörünü olumsuz etkileyeceğini sözlerine ekledi.

"fizyoterapistler
az
olduğu
için
özeli
seçiyor"
Yorum (4)
murat öztürk
Mevcut bonus sistemi malesef sadece hekimlere yaramakta ve sağlık açısındanda hekimi çoğu zaman meslek dışı kaygılara itmektedir. Hemşire, pskolog ve fizyoterapist gibi meslek grupları döner sermayeden adeletli bir şekilde faydalanamadıkları gibi aldıkları dönerler emekliliklerine de yansıtılmamaktadır. oysaki hekimler için bu söz konusu değildir. Bir sağlık çalışanı olarak bana göre bonus sistemi olarak adlandırılan sistem başta hekimliğin olamk üzere bütün sağlık sisteminin köküne dinamit yerleştirmekten farksız bir uygulamadır. Umarım sağlık bakanlığı daha eşit ve adaletli bir sistem getirir.
0
Cevapla
ALİ KILIÇ
Çözüm önerisine bak. Devlette fizyoterapistin maaşını düzenlemek değilde daha fazla mezun vermek. Bu mantık nasıl mantık.
0
Cevapla
hasan temizkan
bir fizyoterapistin duasi: allahım sen bu meslegi hor goreni, kanter icinde calistigi halde aldigi parayi ona cok goreni,fizyoterapistlerin onunu acacagi yerde onlari yereni, daha beter sorunlar varken bununla gundemi mesgul edeni bizatihi tecrube ederek bu meslegin nasil bir meslek oldugunu ogret amiinn..
0
Cevapla
fzt dinçer
Bu maaşı hak etmiyor diyenlere öncelikle liseden itibaren sınavlarda üniversite yıllarında ve sonrasında hangi zorluklardan ve başarılardan geçtiğimizi görmelerini istiyoruz. verdikleri maaşla kursa bile gidemiyoruz. İstedikleri diğer branşlara yaptıkları gibi konuşmayan her türlü işi yaparım diyebilecek fizyoterapist . bizim düşündüklerimiz yurdun en ucra köşesindeki sağlıklı ve hasta olan insana fizyoterapiyi götürmek. Son yirmi yılda fizyoterapistler ne yaptı ne geliştirdi dışarıdan hangi yöntemleri ülkemize kazandırdılar bunlara çok iyi bakılması gerekmektedir. bürokratik ve siyasi engellerle fizyoterapisti ve haklarını yok sayamazlar. hasta olan olmayan bütün insanlar bu kalitenin farkında herkeste farkında olsun herkesin işi fizyoterapiste düşebilir iyi bir fizyoterapist iyi bir toplum için gereklidir. saygılar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir