Medimagazin logo

Koç ve Harvard Tıp'tan ortak okul

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri’ konulu ortak bir yaz okulu düzenliyor
Koç ve Harvard Tıp'tan ortak okul
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin işbirliğiyle düzenlenen, Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nce de desteklenen ‘Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri’ konulu ortak yaz okulu, 19–23 Temmuz 2010 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

 

Ulusal ve uluslararası araştırma ağlarını geliştirmek ve uzun vadede sağlık bilimlerinde gelişmiş araştırma merkezlerinin yapılanmasına yardımcı olmak amacıyla organize edilen yaz okulunda, Koç Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden eğitmenler 25 kursiyere eğitim verecek. 

 

Kurs programı içinde temel istatistiksel ve epidemiyolojik kavramlar, veri toplama ve yönetimi, uygun istatistiksel yöntem seçimi, bilimsel yayın yöntemleri, araştırmada uluslararası işbirliği oluşturulması, halk sağlığı alanlarında araştırma metodolojisi gibi konular yer alıyor. Özellikle psikiyatri, nöroloji, halk sağlığı ve enfeksiyon hastalıkları alanlarında uygulamalara da ağırlık verilecek.

 

 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında:

 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi 2010–2011 ders yılından başlayarak MF-3 puan türüyle öğrenci kabul edecek. 2010- 2011 Eğitim- öğretim yılı için Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giriş hakkı kazanan tüm öğrencilere burs verilecek. Bu burslar 3 adet üstün başarı, 17 adet tam, 20 adet de yarım burs olarak sağlanacak. Koç Üniversitesi’nin diğer bütün fakültelerinde olduğu gibi Tıp Fakültesi’nde de eğitim dili İngilizce olacak.

Tıp Fakültesi hazırlık ve ilk 3 yıl Üniversitenin Rumelifeneri kampüsünde yapılan Temel Bilimler binasında eğitim verecek. 2013’den sonra ise klinik eğitimi Topkapı’da yapılmakta olan Koç Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde sağlanacak. Fakültenin öğretim kadrosu yurtiçi ve dışından araştırma ve eğitime yatkın üstün nitelikli elemanlardan oluşturuluyor.

koç tıp fakültesi
harvard tıp
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir