Medimagazin logo

Migreni tetikleyen besinler

Diyetisyen Aysun Yurdakul, migren hastalarını çay, kahve ve çikolata konusunda uyardı.
Migreni tetikleyen besinler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, migren hastalarına beslenme önerilerinde bulundu. Beslenme ile ilgili olan süreçte migren hastalarının özellikle çikolata, çay ve kahveyi kısıtlaması gerektiğini belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, "Aslına bakarsanız, migren hastalarının kısıtlaması gerekenler yalnızca çikolata, çay ve kahve değil. Bu tip rahatsızlığı olan kişilerin mayalı tüm içeceklerden bira-kırmızı şaraptan da uzak durması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

"Gazlı içecekler de migreni tetikliyor"

Migren rahatsızlığı olanların şeker, kakao ya da çikolata gibi birleşiminde kafein bulunan yiyeceklerin tüketiminden kaçmaları gerektiğine vurgu yapan Diyetisyen Aysun Yurdakul, "Ayrıca çay ve kahve kadar gazlı içecekler de migreni tetikliyor. Önemli bir detaya daha vurgu yapmak istersek; migren hastalarının doğum kontrol hapının kullanımını kısıtlamalarını ve bazı durumlarda aspartan içeren yiyeceklerden uzak durmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"Portakal ve muz tüketimine dikkat"

İyileşemeyen migren hastaları için kısıtlamaları gereken besinler hakkında da önerilerde bulunan Diyetisyen Yurdakul, "Çikolata, maya türleri, karaciğer, salam, sosis, bakla, salamura ringa balığı, peynir, tuzlama ve lahana turşusu, domates ve patlıcan gibi içinde histamin bulunan yiyecekler, portakal ve muz gibi içinde migreni arttırabilecek kimyasallar bulunan yiyecekler, buğday, süt gibi besinlerden uzak durmaları gerekmektedir" dedi.

"Sebze ağırlıklı beslenin"

Migren hastalarının güven içerisinde tüketebilecekleri yiyecekler hakkında da açıklamalar yapan Diyetisyen Aysun Yurdakul, sözlerine şöyle devam etti:

"Migren hastalarına sofralarında özellikle sebze çorbası, haşlanmış yumurta ve elmaya yer açmalarını tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra sebze püresi, kereviz, armut, kivi ve papatya çayını bu tip rahatsızlığı olan hastaların tüketmeleri konusunda öneriyoruz." 

migren
migreni olanlar nasıl beslenmeli
migrenin tedavisi
migren beslenme
migreni tetikleyenler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir