Medimagazin logo

Saç mezoterapisi nedir?

Mar-Med Marmara Hair Estetik Uzmanı Meral Biçer, Saç Mezoterapisi ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:
Saç mezoterapisi nedir?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

1 ) Saç mezoterapisi nedir?

Saçın gereksinim duyduğu vitamin mineral, kerotolitik bazı ajanlar, aminoasitler ve yüzey gençleştiricilerin saçlı deriye direkt olarak enjekte edilmesi işlemine verilen isimdir.

 

2 ) Saç mezoterapisi etkili bir yöntem midir?

Saç ve saçlı deriye dışarıdan sürülen ürünlere kıyasla, etkisi karşılaştırılmayacak kadar daha etkili ve üstün bir sistemdir. Bu duruma örnek vermek istersek, saça sürülen ürünün etkisi 1 birim ise, saçlı deriye enjekte edilmesi ise 8 birim etki gösterir

 

3 ) Saç mezoterapisi etkisini nasıl gösterir?

Saç derisine yapılan iğneler ile beraber uygulanan ilaçların etkisi ile bir iritasyon meydana getirir. Bu iritasyon oluşumu, bölgede kan birikmesine, daha önceden birikmiş olan kanın dışarı atılmasına ve bu bölgeden daha önceden birikmiş olan kanın içine nüfus eden ilaçlarında saçlı derinin tamamına dolaşmasına yardımcı olur. Bu sayede, saç telleri kök dibinden itibaren beslenerek daha fazla enerji almış olur. Saç mezoterapisi, doktorun tavsiye etmiş olduğu sıklık ile uygulanırsa, uygulanan bölgede bir müddet sonra kan damarları meydana gelir. Kısacası saç mezoterapisi saçın gereksinim duyduklarını saça  verirken, diğer açıda da o bölgede kan damarlarını ve damarın kana tutma fonksiyonlarını arttırarak etkisini gösterir.

 

4 ) Saç mezoterapisi nasıl uygulanır?

Termoterapi işleminin ardından, içerisinde saçın yapısında bulunan vitamin, mineral, keratolitik ajanlar, minoxidil, dolaşım arttırıcıve lokal anestezik olan özel bir karışım hazırlanarak, saçmezoterapi tabancasının içine yerleştirilir. Bu tabancanın bağlıbulunduğu bir bilgisayar desteği ile her tetiğe basıldığızaman, ne kadar miktar ilacın saçlıderiye sevk edileceğine karar verilir. İğne içeri girerken, çıkarken veya içerisine iken, ilacın boşalmasıkonusu da doktor tarafından bu bilgisayar bağlantısıile kontrol altına alınır. Ayarların yapılmasının ardından, ilacın belli periyotlar ile bu tabanca sayesinde bütün saçlıderiye dağıtılmasısağlanır.

 

Saçmezoterapisi manuel (elle) olarak da yapılabilir. Ancak bütün sahayıaynıayarda taramak manuel olarak hemen hemen imkansız olmaktadır. Bu nedenden dolayıda, bir cihaz yardımısayesinde yapılmasında yarar görülür. Bütün alanın taranmasının ardından, özel bir yağkarışımıile saçlıderi sıvanır ve gözenekler ilacıiçerde bir miktar tutmak üzere kapatılmışolur. Hastanın mezoterapi tedavisi yapıldıktan sonra saçlarınıyıkamaması, ıslatılmamasıve herhangi bir ilaçsürülmemesi gerekir. Evde kullanılmasıiçin verilmişolan kürler de aynışekilde belirtildiği süre kadar kullanılmamasıgerekir.

 

 

5) Saç mezoterapisinin yararları nelerdir?

✓        Saç dökülmesini ciddi oranda minimum seviyeye indirir

✓        Saçların ömrünüuzatır

✓        Saç kökleri kalınlaşarak daha güçlübir hale gelir

✓        Saçların daha parlak, gür ve hacimli görünmesini sağlar

✓        Saçların rengini koruyarak, beyazlamasınıgeciktirir

✓        Daha çok bayan hastalar saçekiminde uygun olmadıklarından dolayı, saç mezoterapisi için daha uygun olurlar

✓        Uykuda olan saç folikülleri uyarıldığından dolayı, bunlar saç derisinin üzerine çıkar ve göz ile görünür saçtellerine dönüşür.

✓        Hastanın saç dökülmesini ciddi anlamda azalttığından dolayı, saçekimi gibi işlemlere daha çok ya ilerleyen zamanlarda yapılır ya da bu işleme gereksinim kalmaz.

 

Kaynak: Saç Mezoterapisi

saç mezoterapisi
meral biçer
mar-med marmara
Yorum (1)
Gonul
Boydan çekilen bu fotoğrafın saç mezotetapisi ile ne ilgisi var?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir