Medimagazin logo

Sağlık-Sen YÖK Başkanı ile üniversite çalışanlarını görüştü

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’yı ziyaret ederek çalışanların sorun ve taleplerini iletti.
Sağlık-Sen YÖK Başkanı ile üniversite çalışanlarını görüştü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Genel Başkan Metin Memiş toplu sözleşme masasına taşıyarak mutabakat altına aldırdıkları maddelerle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından genelge ve düzenlemelerle sorunların çözümüne yönelik adımlar atılırken üniversitelerin bunun dışında kalmasının beklenmeyeceğini söyledi.

 

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan çalışanların ilgili mevzuat ve uygulamalar nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi yönünde her geçen gün umut verici gelişmelerin yaşandığına işaret eden Memiş, üniversite çalışanları konusunda da benzer adımların ivedilikle atılmasını istedi.

 

Görüşmede, döner sermaye bütçesinden yapılan ek ödemelerde kat sayı uygulaması, YÖK’e bağlı tüm kurumlarda personel nakil, tayin ve becayiş işlemleri, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerle üniversite hastanelerinde görev yapan asistanlar arasında yaşanan maaş farklılıkları, Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları, Rektörlük seçimlerine çalışanların katılımı, lisans tamamlama programlarının açılması ve YÖK’e bağlı kurumlar arasında atama-nakil işlemlerinin yapılabilmesi konularında taleplerini ileten Metin Memiş, YÖK Başkanı Çetinsaya’ya sorun ve talepleri içeren bir de dosya sundu.

 

Memiş, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kurumlarda görev yapan sağlık çalışanları ile Üniversite bünyesindeki sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının eşit düzeyde tutulması, sosyal, mali ve özlük hakları konusunda ise mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, sorun ve taleplerin bundan sonra da takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise,  çalışanların uygulamalardan dolayı yaşadıkları mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasına dönük birçok düzenleme yaptıklarını ve bunda da olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Amaçlarının çalışanların memnuniyeti olduğunu dile getiren Çetinsaya, heyet tarafından iletilen sorun ve talepleri titizlikle ele alıp çözümü noktasında gerekeni yapacaklarını kaydetti.

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya yapılan ziyarete Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer de katıldı. 

 


 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in Memur-Sen heyeti ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya sunduğu dosyada yer alan üniversite çalışanlarının sorun ve talepleri şöyle:

 

1-Döner sermaye bütçesinden yapılan ek ödemelerde kat sayı, yönetim kurulunun kanaatine göre değişken değil, objektif kriterlere göre sabit olmalıdır. Bu ödemeler her ayın 15’inde maaşla birlikte yapılmalıdır.

 

2- YÖK’e bağlı tüm kurumlarda personel nakil, tayin ve becayiş işlemleri kanunî bir şekle kavuşturulup, personelin kurumlar arası hareketliliğinde kolaylık sağlanmalıdır.

 

3- Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim hastanelerindeki asistanlarla üniversite hastanelerindeki asistanların aylık gelirleri arasındaki farklılığın ortadan kaldırılması gerekmektedir.

 

4- Asistanlar bölüm servislerinde çoğu zaman 35-36 saat kesintisiz çalışmak zorunda kalıyorlar. Asistanlar bir çok angarya işle meşgul oluyorlar. Bu tempoya rağmen asistanlar maddi olarak tatmin edilememektedir. Ayrıca asistanların nöbet saatleri uygun bir hale getirilip mevzuatta belirtilmelidir. Asistanlarda hamilelik ve doğum sonrası izinlerin kullanılmasında sıkıntı yaşanmaktadır. Mevcut sistemde bu izinlerin kullanımı öğretim üyesinin inisiyatifine bırakılmıştır. Bu izinlerin kullanımı hukukî zeminde garanti altına alınmalıdır.

 

5- Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları en az yılda bir defa yapılmalıdır. Ayrıca hakkaniyetsizlik ve kayırmaların önlenmesi için sınavlar merkezî sistemle yapılmalıdır.

 

6- Rektörlük seçimlerinde tüm personel oy kullanmalıdır. Böylece her meslek grubunun saygınlığını biraz daha artıracaktır.

 

7- Çalıştıkları hizmet sınıfına atanabilecek bir önlisans programı bitiren personele, lisans tamamlama programı açılmalıdır.

 

8- YÖK’e bağlı kurumlar arasında atama-nakil işlemlerinin yapılabilmesi ve bunun usul ve esaslarını belirleyen bir yönetmeliğin çıkarılması gerekmektedir. Bunun yanında aynı unvan, branş ve statüde görev yapan personel, karşılıklı olarak muvafakata gerek kalmadan kurumlar arasında yer değiştirebilmelidir.

sağlık-sen
yök
başkanı
ile
üniversite
çalışanlarını
görüştü
Yorum (5)
Vedat
Bir Allah'ın kuruşu döner ve performans alamayan binlerce hekim var, SB ne görüyor, ne duyuyor, ne de algılayabiliyor. Öyle olsaydı her halde bir katre olsun çözüm arar ve kesin bulurdu, zor değil çünkü?
0
Cevapla
mustafa yıldız
üniversite hastanesinde hasta bakmayan bir branşta araştırma görevlisiyim, elimize geçen toplam para 2700 civarı.TUS'u kazanarak bir yere gelmiş bir doktor bu kadar az maaş almamalı diye düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim hastanelerindeki asistanlarla üniversite hastanelerindeki asistanların aylık gelirleri arasındaki farklılığın ortadan kaldırılması gerekmesi gerektiğine inanıyorum.
0
Cevapla
muhammet berk
Üniversite hastanelerinde personelin özlük hakları çok kötü. Kast sistemi gibi kişi ömür boyu çalıştığı hastaneden başka bir kuruma gidemiyor. Hatta bölümü bile değiştiremiyor. Her türlü mazerette kurumdan Rektörün onayı olmadığı müddetçe ayrılamıyor. Ölene kadar aynı kurumda çalışmak zorundalığı adil değil. Çalışanlar için acil bir şekilde üniverste hastaneleri arasında tayin yönetmeliğinin çıkması gerekmektedir. Zorunlu hizmet süresi, hizmet puanı vs. gibi. kriterlere göre norm kadro durumunua göre boş olan kadrolara tayin yapılmalıdır. Bu çıkmadığı müddetçe 657 ile sözleşmeli statüler arasında hiç bir fark yoktur ve üniverteslerde kast sisteminde çalışanlar parya olarak hayatını sürdürecektir.
0
Cevapla
taner
Sağlık-Sen sadece görüşüyor,medyaya poz veriyor,sonuç hep fooss çıkıyor.Yetkiyi başka sendika alsa bunlardan daha iyisini yapar inanın.
0
Cevapla
muhammet berk
Taner bey'e katılıyorum. Sendikacılık sadece görüşmek , çay içmek , hal hatır sormak değil, somut sonuçlar almaktır. Burda haberde sadece görüşme var. Ama nihayetinde ne yapılacağı ile ilgili bir yol haritası yok.Kamuoyuna böyle gündem oluşturmak için gelinmez. Sendikacılık sadece isim yapıp gündemde olmak için değil, somut adımlar atmak içindir. Memur sendikalarının sendikal faaliyetleri sadece kendilerini bir siyasi gruba angaje etmeye dayanmaktadır. Hepsi aynı. Memurun özlük haklarından ziyade bağlı oldukları ideolojiye hizmete dayanmaktadır. Çalışan sürünsün ve sendika büyüsün. Kişi sayısı artsın. Ben çalışanların mağduriyetleri arttıkça sendika üyeliklerininde artığını ve sendikların bu mağduriyetliklerle beslendiğini düşünüyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir