Medimagazin logo

Sağlıkta şiddette bıçak boğaza dayandı

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta şiddette bıçağın boğaza dayandığını, konunun acil olarak çözülmesi gerektiğini söyledi. Metin Memiş, Bursa’nın Karacabey ilçesinde Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakınının, sağlık çalışanını rehin alarak boğazına bıçak dayadığını hatırlatarak, bu gidişata dur denilmesini istedi.
Sağlıkta şiddette bıçak boğaza dayandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı önleyici ve caydırıcı her türlü tedbirin bir an önce alınmasını isteyen Memiş, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik yasa çıktı, ancak uygulanmıyor. Bunu sağlayacak düzenlemeler bir an önce hayata geçmelidir. Şiddet uygulayanlar, mutlaka hapisle cezalandırılsın. Bunun yanı sıra sağlıkta şiddet uygulayanların sağlık harcamaları belirli bir süre SGK tarafından karşılanmasın. Ayrıca şiddet uygulayan kişiler,  sağlık hizmetlerinden faydalanırken, kolluk kuvvetleri ya da güvenlik birimlerinin gözetiminde tutulsun.” Şeklinde konuştu.
 
Sağlık kurumlarında da gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını isteyen Memiş, kapılarda güvenlik önlemlerinin alınmasını, fiziki şartların güvenliği sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın şiddete karşı tavrını desteklediklerini ifade eden Memiş, “Sayın Bakanımız şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına sahip çıkmaktadır. Şiddetin önlenmesine yönelik sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunun yanında yasal düzenlemelerin hayata geçmesi için de gerekli adımların atılması gerekiyor” dedi.
 
Sağlık-Sen olarak şiddetin önlenmesine yönelik bir çok çalışma yaptıklarını da belirten Memiş, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının önünü açan yasa değişikliğinin kendilerinin öncülüğünde hayata geçtiğini hatırlattı. Şiddet sona erene kadar mücadele edeceklerini de belirten Memiş, vatandaşlara da çağrıda bulunarak sağlık çalışanlarına sahip çıkmalarını istedi. Memiş, “Şiddet gören sağlık çalışanları bizim insanlarımız. Evlerimizin fertleri. Şiddete karşı mücadelede sağlık çalışanlarının yanında olun, şiddet uygulayanlara karşı çıkın ve tepki gösterin. Şiddetin önlenmesindeki önemli unsurlarından birisi de toplumsal duyarlılıktır” şeklinde konuştu.

sağlıkta şiddet
sağlık sen
Yorum (4)
İç Mihrak
Önceleri sağlıkta şiddete dikkat çekmek için, 1 günlük bile olsa iş bırakılırdı, şimdi o da yok. Son 3 yıldır sağlıkçılardan hiçbir tepki yok. kuzu kuzu çalışmayla aha işte kurbanlık koyun gibi kasaba boynunuzu uzatırsınız. Ergen aklıyla seçip bıraktığım bu lanet hekim mesleği kabus olarak bazı geceler hala rüyalarıma giriyor. Son 15 yıldır, şiddet uygulayarak çözüm bulmaya alışmış zorbalar layt yasalardan da cesaret alarak tahsillileri kendince hizaya sokmaya alıştırılmış. Sağlıkçı dayak yemiş, öldürülmüş, yozlaşmış siyasilerin umurlarında değil. yüzde çeyreklik bir seçmen kitlesini siyasi rant için sömürmek varken,asıl büyük seçmen kitlesinin hoşuna gitmeyecek bir icraatı neden uygulasınlar ki!... siyasi olarak rasyonel değil. STÖ'lerin SÜRESİZ İŞ BIRAKMA çağrısı yapma kararı almayıp hala Bakanlıktan, hükümetten medet ummaları samimiyetsizliklerini gösteriyor...
26
Cevapla
dr dr
şiddet meclisten birine veya birilerineyse önlem alınır.SEN KİMSİNKİ?
9
Cevapla
Frankie Bellevan
Boynu Kalın ve İyi Palazlanmış olanlar için Sorun olmadığından Tedbire ihtiyaç duyulmuyor...
11
Cevapla
Hekim
ülkenin siyaseti eğitim sistemi ekonomisi ve terör halkı gittikçe vahşileştiriyor, kabalaştırıyor. Bu trend hızlanarak devam eder. Ondan dolayı sağlıkçılara tavsiyem fazla risk almayın, herkese baş sallayın 'he evet' deyin geçin. Sinirlerinizi bozmayın. Milleti anormal olarak kabul edin
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir