Medimagazin logo

TTB'ye yönelik atamalarda 'Hasta bilgileri' itirazı

Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) yönelik aramalarda, doktorların özlük haklarına ilişkin eylem ve mitingin görüntülerinin yer aldığı CD ile bazı hasta bilgilerine de el konulduğu belirtildi. TTB’nin avukatları da gözaltı kararın kaldırılması için hâkimliğe itiraz dilekçesi verdi.
Kaynak: Hürriyet
TTB'ye yönelik atamalarda 'Hasta bilgileri' itirazı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Zeytin Dalı harekâtına ilişkin ‘Savaş halk sağlığı sorunudur’ başlıklı açıklama yapan ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi üyesi hekimlerin Emniyet’teki işlemleri dün de devam etti. Bu arada TTB Genel Merkezi’nde yapılan aramada, doktorlara yönelik şiddet ve özlük hakları konulu 2007 yılında yapılan ‘Beyaz Eylemler’ konulu CD’ye de el konulduğu belirtildi.

TTB ÇALIŞAMAZ HALDE

TTB’nin avukatlarından Mustafa Güler, polislerce hazırlanan tutanağa “Aramada kararda belirtilen suçlama kanıtları ile ilgisi olmayan belgelere de el konulmasına ve bilgi işlem sistemindeki bütün bilgisayarların harddisklerin sökülmesi sebebiyle Türk Tabipleri Birliği’nin çalışmasının fiilen imkânsız hali gelmiş olmasına itiraz ediyoruz” şeklinde şerh düştü. Avukat Güler, Hürriyet’e, “O bilgisayarlarda bütün üye kayıtları, disiplin soruşturmalarında yer alan bütün hasta ve hekim bilgileri ile TTB’nin muhasebe kayıtları ve diğer bütün bilgilere el konulmuştur” dedi. TTB’nin avukatlarından Ziynet Özçelik de gözaltı kararının kaldırılması için Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu. Özçelik, özetle şunları söyledi:

Müvekkillerin gözaltına alınmasına ilişkin hukuksal koşul oluşmamıştır. Düşünce açıklamalarından dolayı gözaltı işleminin yapılması, kişilerin bu nedenle şüpheli statüsüne sokulması hali hazırdaki normlar ile de çelişmektedir. Müvekkillerin hepsi hekimdir. Koşulları bulunmayan gözaltı işlemi ile öğrencileri hocalarından, hastaları de hekimlerinden gerekli sağlık hizmetini alma hakkından yoksun bırakılmaktadır. Müvekkillerin gözaltı işlemi hem hastalarının hem de kendilerinin sağlığı açısından sakıncalıdır. Bütün bu nedenlerle gözaltı kararının kaldırılması ya da 7 günlük gözaltı süresinin dolması beklenmeden müvekkillerimizin derhal bir yargıç önüne çıkarılarak gözaltı işlemine son verilmesini talep ediyoruz.”

ttb
afrin harekatı
Yorum (2)
Dr.Füsun Sayek
'korku çıkmaz karşına düşlerin yüceyse eğer, gövdeni ve ruhunu ince bir heyecan sarmışsa eğer' düşlerimiz yüce bu ülkede. tüm herkesin, toplumun iyi sağlık hizmeti almasını istiyoruz. gözümüz kendimizden başkasının durumunu görmeyecek kadar kararmış, ruhumuz başkalarını düşünemeyecek kadar yıpranmış, vicdanımız incinmeyecek kadar körelmiş değil. biz hekimiz, biz vicdanlıyız ve biz heyecanlıyız. şimdi her şey dolu dizgin ve çoğul, şimdi her şey kesintisiz. ve şimdi her şey yeniden." * kaynak: füsun sayek, "herkese merhaba" (dr. füsun sayek’in, 54. ttb büyük kongresi’ne ilettiği mesajı), tıp dünyası, sayı 145, 15 ağustos 2006 http://www.ttb.org.tr/td/td145/index.pdf
100
Cevapla
özgür
“Yakama annemin barış çiçeğini taktım, annemin vicdanını da yanıma aldım, annemin evine gittim” sözleriyle bir video paylaşan Böke, tabiplere sahip çıkılmasını istedi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e operasyon düzenlemesine yönelik yayınladıklarının bildirinin ardından gözlatına alınan Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 11 üyesine bir destek de CHP Milletvekili Selin Sayek Böke'den geldi. Böke, “Yakama annemin barış çiçeğini taktım, annemin vicdanını da yanıma aldım, annemin evine gittim" dedi. Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Böke, “Savaşa alkış tutmamak suç değil, insanlığın gereğidir! Hekimin görevi ölüme karşı yaşamı savunmaktır. Yıllar geçiyor @ttborgtr dün de, bugün de barış diyor. Dün nasıl yaşam hakkı için yan yana durduysak, bugün de barış mücadelesini birlikte yükselteceğiz…#TTBninYanındayız” diye yazdı. Böke’nin annesi Füsun Sayek, 1996-2006 yılları arasında TTB Merkez Konseyi Başkanlığı yapmıştı. Göz doktoru olan Sayek, yakalandığı meme kanseri nedeniyle 2006 yılında hayatını kaybetti. Sayın Editör yukarıdaki haber gibi onlarca haber var.İstanbul Tabip Odasının hipokrat yeminli açıklaması,uzman derneklerinin açıklamaları,Dünya ve Avrupa Tabip Birliklerinin açıklamaları gibi.Tarafsız ve objektif yayıncılık gereği bu haberleri de Medimagazin'de görmek isteriz...
101
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir