Medimagazin logo

Türkiye'nin köklü ilaç firmalarından Santa Farma 75'inci yılını kutluyor

Kurulduğu günden itibaren sağlığa sağlıklı hizmeti kesintisiz sunma misyonuyla büyüyen, Türkiye'nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma, 75'inci yılını kutluyor. Hem Türkiye'de hem de dünyada yenilikçi çözümlerle sağlığa erişimi artırmak hedefiyle ilerleyen şirket, yeni ve modern tesisi aracılığıyla dünyanın önde gelen ilaç firmalarının ürünlerinin Türkiye'de üretilmesini sağlamayı hedefliyor
Türkiye'nin köklü ilaç firmalarından Santa Farma 75'inci yılını kutluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

1944 yılında kurulan, bugün 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteren Türkiye'nin en köklü ilaç firması Santa Farma 75'inci yaşını kutluyor. Şirketin 2019 yılında öncelikli hedefleri arasında, hem yerel hem de küresel olma hedefi doğrultusunda mevcut ürün portföyünün değerlendirilmesi, yeni ürünlerle fark yaratmak, yeni coğrafyalara açılmak ve yerel deneyimlerini küresel ölçeğe taşımak bulunuyor.
 
Yaptığı yatırımlar sonucunda yerli üretimde kendini stratejik ortak olarak konumlandıran Santa Farma, son teknoloji ürünü araçlarla donatılan üretim tesisi ve titiz yaklaşım sergileyen ekibiyle, Türkiye ilaç üretim sektöründe fark yaratan firmalarla ortaklık yapıyor. Şirketin hedefi, yeni ve modern tesisi aracılığıyla dünyanın önde gelen ilaç firmalarının ürünlerinin Türkiye'de üretilmesini sağlamak.
 
İhracat alanında kendisini yeni pazarlara taşıyan iş ortağı sayısını da hızla artıran şirketin, 80'inci yaşını kutlayacağı 2024 yılı için belirlediği hedeflerin başında ise Türk ilaç şirketleri arasında ihracat şampiyonu olmak geliyor. Diğer şampiyonluk alanı ise ilaç sektöründe Türkiye'nin en beğenilen ilaç şirketi konumuna gelmek. Santa Farma, 75'inci yılı ile hızlandırdığı kültürel dönüşümüyle 2024'e doğru ilerlerken, kurumsallaşma ile aile firması dengesini optimum şekilde koruyan, çalışanları için önde gelen bir işveren markası olmak için çalışmalarını sürdürüyor.  
 
Tek vardiyada 150 milyon kutu üretim kapasitesi
Şirketin 2015 yılı sonunda 150 milyon avronun üzerinde bir yatırımla hizmete açılan üretim tesisi, tek vardiyada 150 milyon kutu üretim kapasitesine sahip. Haziran 2015'te T.C. Sağlık Bakanlığından üretim izni ve GMP (İyi Üretim Koşulları) onay belgesini alan şirket, 2016 yılında da EU-GMP (Avrupa Birliği İyi Üretim Koşullarına Uygunluk) sertifikasını ve Temmuz 2017'de ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ve OHSAS 18001:2007 belgelerini aldı.
 
Yaklaşık 3 bin m2'lik dört kat üzerine kurulu bir alanda faaliyet gösteren Santa Farma Ar-Ge merkezinde ise tam zamanlı 45 kişi çalışıyor. Bir önceki yıla göre Ar-Ge'ye yaklaşık yüzde 21 daha fazla yatırım yapan ve 2018 yılında cirosunun yaklaşık yüzde 2'sini Ar-Ge faaliyetlerine ayıran Santa Farma, Ar-Ge çalışmalarıyla toplum ihtiyaçlarına cevap verebilecek, Türkiye ekonomisine katkıda bulunabilecek stratejik ürünler geliştirmeyi hedefliyor.
 
“Temel değerimiz: Sağlığa sağlıklı hizmet”
İlaç sektörünün yenilik ve farklılık dinamikleri üzerine kurulu olduğunu ve ülke ekonomisi açısından da son derece stratejik bir sektör olduğunu belirten Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Erol Kiresepi; “Herhangi bir terapötik alanda ilk jenerik olabilmek sektörümüz ve ülkemiz için çok değerli. İlaç sektöründe ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarabilmek için Ar-Ge ve inovasyona daha fazla önem vermemizin gerekliliği kaçınılmazdır. Santa Farma olarak, Türkiye'nin küresel bir ilaç Ar-Ge ve üretim merkezi olma hedefine yönelik bir vizyon ortaya koyduk. Tüm yatırım ve hamlelerimizi buna göre planladık. Dilovası GEBKİM OSB'de 80 bin metrekare alana yayılmış üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi yatırımımızın arkasında da bu yatıyor. İhracata dayalı büyüme stratejimizin en önemli parçalarından biri bu büyük yatırımları hayata geçirmekti” dedi.

 

santa farma
ilaç firması
erol kiresepi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir