Medimagazin logo

TUS'ta rekor puan aldı, birincilikle bitirdiği fakülteyi seçecek

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesi Dönem Birincisi tarihi bir puan ile TUS Birincisi Oldu!
TUS'ta rekor puan aldı, birincilikle bitirdiği fakülteyi seçecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesi 2018 mezunu olan fakülteyi birincilikle bitiren Dr. Hüseyin Can Yücel, 15 bin doktorun girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda tarihi bir puan ve net sayısına imza atarak Türkiye Birincisi oldu. Temel ve Klinik olarak toplam 240 sorunun sorulduğu sınavda 14 yanlış 225 doğru yapan Dr. Hüseyin Can Yücel, cerrahi bir branşı seçeceğini ifade ederken, henüz branş tercihinin netleşmediğini kaydetti. Klinik Testten 79.41 puan alan Dr. Hüseyin Can Yücel, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde ihtisasını yapacağı bir branş seçecek.

 

tus
tus birincisi
çapa tıp
dönem birincisi
dr. hüseyin can yücel
Yorum (22)
yunus
Geleceğimiz için bize doktor değil,bilim adamı lazım.!Genç süper beyinler bu yolda telef oluyor.Bu kadarına rağmen dünyada Amerikan ve İngiliz ekolu ama hala Türk ekolü yok !!!Yayınlar çok az ,ar- ge 'ler çok az,bu kadar tıp fakültesine rağmen,Neden acaba?
15
Cevapla
MEHMET DENİZ
cildiye yada ftr , biyokimya yazar. süper beyinler. sistem bunu gerektiriyor. geleceğimiz???
9
Cevapla
DR EROL AYDIN
Dikkatli bölüm seç kardeşim bu sistem seni çabuk harcamasın, gerçi kısa zamanda göreceksin tıpta bilim bilgi ve eğitim bitmiş, nerde çalışırsan çalış kalite değil hep rakamlar konuşulur olacak...
20
Cevapla
Hasan Akdemir
Çocuklarım inşaat mühendisliği ve hukuk seçtiler. Kendilerini harap etmeden biraz da olsa dünya nimetlerinden faydalanmalarını onayladım. Karşılığına bakıldığında, tıp camiasının çoğunun çektiği sıkıntılar mantık dışı. Depremlerde binlerce bina yıkıldı, binlerce insanımız şehit oldu, kaç tane mühendis hatalı uygulamadan dolayı ceza aldı ? Her yıl binlerce dava görülüyor , hangi avukat dava kaybetti diye müvekkilline tazminat ödedi ? Hangi hakim yanlış kararından dolayı hapse attırdığı insanlar nedeniyle hapis cezasıyla yargılandı ? Şimdi bu zeka ve irade pırıltısı gösteren kardeşime baktığımda, açıkçası sanki içi sırtlanlar ve yılanlarla dolu bir mağaraya giren birisine bakıyormuş gibi hissediyorum. Ne zaman sağlıkçıların Fransa’daki gibi şartsız grev hakkı olur, o zaman bizde de sorunlar masaya yatırılabilir, diğer türlü ağalar ne derse o olacak.
32
Cevapla
aydin sinal
madem en caliskan ögrencisin,sectigin branjlar fizyoloji,fizyopatoloji,genetik,biyokimya ...gibi dallar olsun belki ilerde bir Nobel ödülü alirsin,ismin sonsuza kadar yasar,birak klinik branjlari kafasi pek calismayanlara,hele ortepedi gibi tamirci ustaligini hic düsünme.................hemen kizmayin biraz saka ama gercek payi fazla benim üniversiteye girdigim yillarda tipbiye ITÜ,SBF,Eczacilik,ziraat fakültelerinden daha düsük puanla ögrenci alirdi,ODTÜ ve ITÜ imtihanlarini kendisi ayrica yapardi.cok hastahaneler ihtisasta maas para vermezdi,döner sermayeden biraz para alirsa eh iste,gün asiri nöbet ertesi günde aksama kadar calisma rutindi. ihtisaslardada fazla okumak yok diye g.cerrahi,ortepedi tercih edilirdi,jinekoloji en bas tercihti(kazi-kazan),cocuk,kücük cerrahi branjlari ve dahiliye basta gelirdi, biyokimya ve rontgen eger babasi amcasinin muayenehanesi ,labaratuari varsa devralmak icin yapilirdi,maddi imkani olmayan acamazdi.fizik tedavi,mikrobiyoloji,deri hastaliklari gibi branjlar yillarca hükümet tabipligi yapan yasi 40 yaklasmis agbilerin ablalarin tercihleriydi(istirahat ),diger klinik öncesi branjlar(anatomi,patoloji,histoloji,fizyoloji...) gibi yerler burlu ögrencilerin mecburi hizmetlerini(4 sene) yerine getirdigi yerlerdi,anestesi daha cok hanimlarin tercihiydi ev,aile,cocuk islerinden arta kalan zamanda anestezide ihtisas (intubasyon ve halotan i ögrenme) yaparlardi.psikiyatri,asabiye(neuroloji) ihtisaslari na kafasi biraz dumanli(benimde arzum bu bölümlerdi) kisiler girerdi. ilmi calisma? oda neydi?patolojide,farmakolojide ,biokimyada bagzi caliskan hekimler kendi imkanlariyla calisma yaparlar sonunda onlarda havlu atarlardi. ben üniversiteye baslarken ailedeki 3 doktor amca benim tipbiyeye girmemi istemedi:ODTÜ,ITÜ ve siyasal maliye fakültelerini istediler,bende arkadaslar tipbiyede diye (ben onlardan bir sene sonra liseyi bitirdim) bende AÜTF sine gittim,AÜTF taban puani 300 dekaldi,HÜTF puani 280 nin altina düsmüstü Ankara tipa giremeyenler hacetepeye giderdi. iste size 60 yillik tip tarihinin özeti.
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir