Medimagazin logo

Üst solunum yolu enfeksiyonları

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ısı ve nem değişikliklerinin üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik hastalıklara neden olduğu belirtildi.
Üst solunum yolu enfeksiyonları
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
DENİZLİ (İHA) - Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ısı ve nem değişikliklerinin üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik hastalıklara neden olduğu belirtildi.

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Halil Mıhçı, çocuklarda artan üst solunum yolu hastalıkları ve alerjik rahatsızlıklar konusunda dikkatli olunması için aileleri uyardı. Çocukların bu tür rahatsızlıklardan korunması için yapılması gerekenlere dikkat çeken Dr. Halil Mıhçı, şöyle konuştu: "Bahar aylarının gelmesi ile birlikte ısı ve nem değişiklikleri söz konusu olur. Bu dönemde Rhinovirüs, RSV, Influenza ve Adenovirüs gibi çeşitli virüslerin neden olduğu üst solunum yolu
enfeksiyonları görülmektedir. Bu virüsler genellikle burun akıntısı, hapşırık, öksürük, halsizlik, hafif ateş şeklinde belirtilerle seyreden üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur. Yalancı difteri diye adlandırılan klinik tabloya yol açarak, ses kısıklığı, kuru ve boğuk tarzda öksürüklere neden olabilen parainfluenza tiplerine de rastlanabilir."

Alerjik hastalıkların bir kısmının bahar aylarında artış gösterebildiğini belirten Mıhçı, sözlerine şöyle devam etti: "Çocukları üst solunum yolu enfeksiyonlarından korumak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hasta kişilerle temasın önlenmesidir. Bu amaçla kapalı ve kalabalık ortamlara girilmekten kaçınılmalı. Okul içinde bulaşmayı en aza indirmek veya önlemek amacıyla hasta çocuğun okula gönderilmemesinde büyük yarar var. Sınıfların düzenli havalandırılması, çocukların ortak kullanım alanlarında hijyen koşullarına dikkat edilmesi önemli. Tüm hastalıklardan korunmada el yıkamanın çok önemli rolü var. Doğru el yıkama bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşmasını önemli ölçüde azaltır."

Baharla gelen alerjik rahatsızlıkların tedavisinde öncelikle çocuğun neye karşı alerjisi olduğunu saptamanın önemine değinen Dr. Halil Mıhçı, ebeveynlerin, çocuklarını genel anlamda en az 6 aylık periyodlarda doktor kontrolünden geçirmeleri gerektiğine dikkati çekti.
üst
solunum
yolu
enfeksiyonları
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir