Medimagazin logo

Van'da Cerrahi Hemşireliği Günleri

Van'da cerrahi hemşirelik alanındaki gelişmelerin ele alındığı "Cerrahi Hemşireliği Günleri" düzenlendi.
Van'da Cerrahi Hemşireliği Günleri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Sağlık Yüksekokulu, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği tarafından düzenlenen, Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki toplantının açılışında konuşan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meryem Yavuz van Giersbergen, etkinliğin mesleğin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Giersbergen, toplantının bakım kalite göstergeleri, çalışan ve hasta sağlığı güvenliği konularında yapıldığını belirterek, "Günümüzde kalite ve güvenlik hepimizin bildiği gibi en önemli unsurlardan bazıları. Bu toplantıdaki amacımız en son yenilikleri gözden geçirmek, bu konuda deneyimi olan meslektaşlarımızın bizimle paylaşım sağlaması için ortam sağlamaktır. Bilimsel toplantımızda 17 konuşmacı 7 oturumda konuşmalarını yapacak, 19 kişilik düzenleme kurulu ile de temas ettiğimiz konular incelenecektir" diye konuştu.

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğce ise örgütün 2011 yılında Avrupa Ameliyathane Hemşireleri Derneğine üye olduğunu ve yurt dışında da temsil edildiğini ifade etti.

Öğce, bu alanda görev yapacak hemşireleri mesleğe kazandırmak, görevli hemşirelerin gelişimine katkıda bulunmak ve kendilerinden sonrakilere örnek olmak istediklerini belirtti.

Toplantıda daha sonra "Bakım Kalite Göstergeleri" konulu oturuma geçildi.

Toplantıya, YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, akademisyenler, hemşireler ve hemşirelik bölümünü öğrencileri katıldı.

cerrahi hemşireliği günleri
van
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir