Medimagazin logo

YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlarının DUS Başarısı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Diş Hekimliği Mezunları Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavlarında (DUS) 21 Dişhekimliği Fakültesi Arasında 2'inci sırayı aldı.
 YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlarının DUS Başarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutahhar Ulusoy, başarılarını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ve büyük bir gurur yaşadıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Ulusoy, diş hekimlerinin uzmanlık eğitimi yapabilmeleri için her yıl (Nisan) ve (Eylül) aylarında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan giriş sınavı DUS'da fakültelerinin ilk mezunlarının 21 dişhekimliği fakültesi arasında 2.sırayı aldığını kaydetti. Ulusoy, bunun üstün bir başarı olduğunu vurguladı.

Temel tıp bilimlerinde 40 ve klinik bilimlerinden 80 olmak üzere toplam 120 soru üzerinden sınavın gerçekleştirildiğini dile getiren Ulusoy, SYM değerlendirmesine göre, her iki dalda da başarı sağlandığını sözlerine ekledi.

Ulusoy 2007 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan ve geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin KKTC'nin ilk ve tek Diş Hekimliği Fakültesi olarak başarılarla kendisini ortaya koyduğunu belirtti.

Ulusoy, şunları kaydetti:

"Toplam 21 Üniversitesi'nin girdiği sınavda köklü üniversitelerin bile geride bırakılması bize büyük onur yaşattı. Bu sevinci yaşatan öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Genç ve dinamik bir fakülte olmamıza rağmen iyi başarılar elde ettik. Bu bizi kamçıladı. Durmak yok. Daha iyi olmak için çalışıyoruz"

ydü
diş
hekimliği
fakültesi
mezunlarının
dus
başarısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir