Medimagazin logo

'Yıpranma payını kimseye heba ettirmeyeceğiz'

"Dört yıldır vermiş olduğumuz mücadelede yıpranma payını kimseye heba ettirmeyeceğiz"
'Yıpranma payını kimseye heba ettirmeyeceğiz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Memur-Sen ailesi olarak bizler tuzakları bozan bir sendikayız, oyunları bozan bir sendikayız" dedi.

Memiş, Sağlık-Sen'in Niğde Şubesince bir restoranda düzenlenen İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in Türkiye'nin vesayet dönemlerinden bu günlere gelinmesinde ülke ve millet üzerinde oyun oynayanların oyunlarının bozulması noktasında milletin sesi olmak, dünyada mazlumlarının sesi olmak, onların elinden tutmak ve yanlarında olduğunu göstermek bakımından en önemli sivil toplum örgütü görevini üstlendiğini söyledi.

Sendikacılığın milletin yanında durmayla olabileceğini ve ülkenin geleceği için uğraşarak yapılacağını vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

"Kim ne derse desin bizim sendikacılığımızı eleştirenler oldu, 'böyle sendikacılık mı olur dediler, evet sendikacılık böyle olur. Sendikacılık milletinin yanında durmayla olur, sendikacılık ülkesinin geleceği için uğraşarak yapılır. Sendikacılık çocuklarına onurlu bir gelecek bırakma mücadelesidir. Genel merkez olarak almış olduğumuz kararların sahada harfiyen uygulanması ile birlikte yeni Türkiye'ye gelinmesinde en büyük katkıyı sizler sağladınız. Sizlerin katkısıyla Türkiye bugünlere geldi, inşallah sizler olduğunuz sürece ülkemizi ve milletimizi bölmeye, bu ülkeyi çökertmeye, diz çöktürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Memur-Sen ailesi olarak bizler tuzakları bozan bir sendikayız, oyunları bozan bir sendikayız."

-"Verdiğim bu mücadele yıpranma payı mücadelesi"

Dört yıldır sağlık çalışanlarının yıpranma payları hakkında mücadele verdiğini anlatan Memiş, şöyle devam etti:

"Verdiğim bu mücadele yıpranma payı mücadelesi. 4 yıldır gündeme getirdim. 2 yıl önce de Cumhurbaşkanımız '5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma veriyorum' dedi ama bakıyoruz ki bugün gündeme taşıyan Cumhurbaşkanımızdan bunun sözünü alan Sağlık-Sen olarak biziz. Çalışmasını yapan, yıpranma payı sağlık çalışanlarına neden verilmelidir, ne kadar verilmelidir raporunu hazırlayan biziz. Toplu sözleşme masasında bunu 2016 yılı sonunda bitirilmesi gerekir diye kayıt altına aldıran biziz ama nöbet tutanlara yıpranma payı gibi anlamsız bir şey ortaya çıkarılıyor" diye konuştu.

Memiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, SGK ve sendika olarak tekrar masaya oturmak kaydıyla toplanacaklarını belirterek, "Sağlık çalışanlarının hizmetlisinden, memurundan hemşiresinden hekimine neden nasıl yıpranma payı vermesi gerektiğini gelin masada tartışalım ve hakkaniyetli bir şekilde bu hakkı verelim diye ifade ettim. Önümüzdeki günlerde bu konu meclis gündemine geliyor, bu işin takipçisi olacağız. Dört yıldır vermiş olduğumuz mücadelede yıpranma payını kimseye heba ettirmeyeceğiz" dedi.

sağlık sen
yıpranma payı
Yorum (1)
Frankie Bellevan
Sanırım Metin Memiş de akıllanmaya başlamış.. Yakın bir zamanda aldatıldım kandırıldım derse hiç şaşırmam...
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir