Medimagazin logo

Geleceğin mesleği: Sağlık Yöneticiliği

Günümüzde özel hastanelerin sayısının artması ve sağlık turizminin gelişmesiyle birlikte sağlık yöneticiliği mesleği de önem kazandı.
Geleceğin mesleği: Sağlık Yöneticiliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birçok üniversite ise Sağlık İşletmeciliği bölümü açarak, sektöre personel istihdamı sağlıyor.

Gelişen tıp teknolojisiyle birlikte sağlık sektörü de oldukça hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Günümüzde özel hastanelerinde sayısının artması ve sağlık turizminin gelişmesi, başarılı sağlık yöneticileri ihtiyacını da ortaya çıkardı. Bu ihtiyacın giderek artaması ise üniversitelerde de Sağlık İşletmeciliği bölümlerinin açılmasını sağladı.

Geleceğin en önemli meslek dalları arasında yer alan sağlık yöneticiliği hakkında bilgi veren Özel Göz Hastaneleri ve Merkezleri Derneği Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, daha önce birkaç üniversite böyle bir bölüm olduğunu ancak, mesleğin öneminin artmasıyla birçok üniversitenin Sağlık İşletmecilği bölümümü açtığını söyledi.

“Birçok alanda eğitim almaları gerekiyor”

Üniversitelerde lisansüstü eğitim düzeyinde sağlık işletmeciliği bölümlerini açmasının sektöre de fayda sağladığına dikkat çeken Yılık, “Bölümlerde verilen ders içeriklerinin son derece geniş ve nitelikli. Sağlık yöneticiliği mesleğini seçenlerin, epidemiyoloji, anatomi, finans yönetimi, insan kaynakları yönetimi, halkla ilişkiler, sağlık hukuku, hizmet pazarlaması, lojistik ve tedarik yönetimi gibi alanlarda da eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri de gerektirmektedir” dedi.

“Sağlık turizminin gelişmesi mesleğin önemi artırdı”

Başarılı bir sağlık yöneticisi olunabilmesi için tavsiyeler veren Yılık, “Yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve özellikle sağlık turizminin öneminin artması, sağlık yöneticlerinin de kendilerini günümüz koşullarına hazır getirmeleri ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu nedenle sağlık yöneticilerinin başarılı olabilmeleri için ileriyi gören, analizci, içinde bulunduğu sektörü doğru değerlendiren bir bakış açısına sahip olmaları şart” diye konuştu.

saglik isletmeciligi
saglik yoneticileri
saglik turizmi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir