Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de hizmet veren hastanelerin yüzde 40’ını özel hastaneler oluşturuyor. Sağlık yatırımlarının yüzde 75’ini özel sektör gerçekleştirirken SGK’nın yaptığı sağlık harcamalarından özel hastaneler yüzde 30 pay alıyor
Samsun'un Bafra ilçesindeki özel hastanede, bir hastanın ameliyatı konusunda tartıştığı meslektaşını darbettiği iddia edilen doktorun işine son verildi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, sağlık turizmi kapsamındaki hizmetler için getirilen KDV istisnasının, Türkiye'yi başka ülkeler karşısında avantajlı duruma getirdiğini belirterek, "Sağlık turizmini kurumsal olarak teşvik etmek amacıyla yeni bir düzenleme daha yapacağız. Özel sektöre sağlık turizmi kapsamında yapacağı yatırımlarda ilave yatırım teşvikleri getireceğiz." dedi.
İstanbul'da 1 yaşındaki bebeğine özel bir hastanede zorunlu aşı yaptıran anne, kendisinden 335 TL ücret alındığını iddia etti. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner, "Aşılar ücretsiz uygulanmaktadır" dedi
Hastanelerin giderlerini 4 kaleme ayırdığımızda, Doktor giderleri, Personel giderleri, İlaç ve malzeme giderleri ve Diğer giderler (kira, doğalgaz, elektirik, su vb) yer almaktadır. Bu giderler her geçen gün artarken, Devletin hastanelere ödediği süreç, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatları artmamakta, tam tersine düşmektedir.
Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliklere ilişkin düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlenen tebliğle vatandaşların da fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında yatarak tedavilerinde uzun bekleme sürelerini ortadan kaldırmak amacıyla özel sağlık hizmeti sunucularında yer alan kota uygulaması kaldırıldı. Sık epilepsi nöbeti geçiren hastaların da epilepsi pillerinde yaşanan sorunlar düzenlendi
Antalya’da henüz 10 günlükken 2 kez kalp ameliyatı yapılan İzzet Emre Tuncer`in, hastanede yanlış kan verildiği için öldüğünü ileri süren ailesi, hastane aleyhine 1 milyon liralık tazminat davası açtı.
Osmaniye'de Meryem Köksal (34) , doğum sırasında bebeğinin kolunun, yere düşürüldüğü için kırıldığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.
Türkiye genelinde geçen yıl gerçekleşen 1 milyon 326 bin doğumun 694 bini sezaryen yöntemiyle yapıldı. Özel hastanelerde sezaryen doğum oranının yüzde 70’e ulaştığı ortaya çıktı.
Özel hastanelerdeki acil servislerinde katılım payı adı altında alınan ücret SGK tarafından ödenmesine rağmen vatandaştan alınıyor. Sadece 4 yıl içinde vatandaşların ödedikleri katılım payı tutarı 9.2 milyar lirayı buldu.
Yoğun iş yükü ve temposuyla çalışan aile hekimlerinin ufak bir ara verdiklerinde mesleki ve sosyal açıdan kendilerini güncelleme isteklerini karşılamak için Pfizer Türkiye tarafından hayata geçirilen UfakBirAra.com 1. yaşını ödüllerle geride bırakırken, 2015’e yenilenen tasarımı ve içerikleriyle girdi. Aile hekimlerine hizmet veren platform 3 bini aşkın üyeye sahip.
Kamu hastanelerinin yükünü almasının yanı sıra, sağlık turizmi yoluyla ülkeye büyük miktarlarda döviz kazandırılması umutları beslenen özel sağlık kurumlarının gelişmesi için özel hastanelerin doktor sıkıntısının çözümlenmesi ve bakanlığın mevcut hastanelerin yeni yatırımlarının önünü açması gerektiği bildirildi.
Özel hastanelerde, 60 yaşını dolduran ya da engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler, "planlamadan" istisna olarak kadro dışı geçici çalışabilecek.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr.İrfan Şencan orta boy özel hastanelerin yakında kapanacağını, bunların yerine butik ve büyük hastanelerin ayakta kalacağını söyledi.
İki yıl önce İstanbul’da Ulus’ta yaptığı dev hastane yatırımı ile sağlık sektörüne ivme kazandıran Liv Hospital Grup, ikinci hastanesini 40 milyon dolarlık yatırımla Ankara’da açtı.
Başhekim Prof. Dr. Sedat Altın, özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Altın, “Yoğun bakım harcaması normal servisten 5 kat fazla. Yatak sayısı fazla gösterilip devletten haksız para alınıyor” dedi.
21 Mart’ta Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde çok tartışılacak bir değişiklik yapıldı. Buna göre ‘yanlış tedavinin’ masrafını artık hastalar ödeyecek. CHP’nin doktor vekili Şeker, siyasi tartışmalar sebebiyle gözden kaçan skandal değişikliği Meclis’e taşıdı.
Özel hastaneler ve sağlık kurumları, cep yakıcı tasarruf önlemleri alınmasını istiyor. Sektörün ekonomi yönetimine sunduğu talepler listesinin başında hastanelerin hastalardan aldığı fark ücretinin hiçbir şekilde sınırlanmaması yer alıyor.